fredag 6 november 2009

40:ende dagen-utskrivna

Klockan ringde redan halv sex i morse och det var länge sen sist den ringde så tidigt. Svärföräldrarna kom vid sju och tog hand om Nora och så lånade vi deras bil och körde till Lund. Proverna togs och Ludvig fick sina tabletter som vi tog med oss till köket för att fixa lite dricka. Jag undrar vad han tycker är så illa med köket, han tvärstannade vid öppningen och satte igång för fullt. Undrar om alla på avdelningen tycker att det har varit tyst o skönt dessa dagar vi har varit hemma.
Läkaren kom förbi och frågade hur det var och hur det var med hans humör. Vi sa till honom att vi börjar undra vad det är för benmärg de har gett honom, om det kommer från ett monster. Han bara flinade lite men när han återkom efter några timmar så sa han just det som vi själv har tänkt på, att han har varit i fokus flera veckor nu och vi har gjort i princip allt till honom och nu när det ställs krav så kommer detta beteende, inget ovanligt.
Jag pratade med en pappa ute i köket eftersom han såg Ludvig och hur han uppförde sig och han sa det att detta är en protest, han visar tydligt att nu får det vara nog. Det är allt som han har gått igenom, alla mediciner och dess biverkningar och att han har varit hemma och känt på det vanliga livet igen. Stämmer säkert en del av det.
Vi hade i varje fall tur, hans värde var bra och eftersom urinprovet fortfarande inte visar något så blev vi utskrivna och det som gäller nu är återbesök på dagvården med början på måndag. Som det ser ut nu så är det en gång i veckan vi ska dit om inget händer på vägen.
Han sa att de biverkningar som man kan få efter en BMT, den risken är väldigt liten nu men fortfarande är man observant på GVH som det fortfarande är risk för. Det är 100 dagar efter transplantationen det är mest risk för detta och sen var där en gräns på sex månader. Ludvig får en medicin i förebyggande för detta tillstånd och där mäter de i blodet en gång i veckan nu efter att vi har blivit utskrivna för att se hur stor dos av medicinen han behöver.
Vi körde hem och fikade och sen körde jag och Kristian till dagvården på barnkliniken här i Malmö för att få vårt vaccin mot grispesten :-) Än så länge är vi bara lite ömma i våra armar men det kan man väl överleva. Fast vem vet vad för biverkningar som kan komma, sköterskan sa att inom det första dygnet bör biverkningarna komma, vi får se.
Nu börjar idol så det ska jag gå och se.

3 kommentarer:

  1. Gud var roligt att ni har fått komma hem permanent och vara tillsammans med hela familjen. Har följt din blogg dagligen och hoppas nu att Ludvig kryar på sig snart. Ta hand om er och stor kram från oss.

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni är utskrivna! Vi satt på barnavd i malmö hela dagen igår, men såg er inte ;-). Fast jag såg många som skulle vaccineras =).
    Hoppas att ni får en lugn helg!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt underbart att ni är utskrivna! Bara vetskapen om att ni slipper vara där varje dag och inte få sova under samma tak allihop måste vara bättre än julafton!
    Hoppas humöret blir bättre nu när han får vara hemma i sin egen trygga miljö, tillsammans med er och lillasyster! "Lite" humör tillhör åldern (Olivia har massor och även Winston har börjat trappa upp sitt), men kanske lite mindre än Ludvig visar just nu! Inte lätt att vara "bortskämd" med full service och plötsligt behöva klara sig lite mer själv!
    Är så glad för er skull! Njut av helgen!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera