torsdag 19 november 2009

BK-Virus

BK-Virus heter det som Ludvig har fått nu. Han har fått något dropp mot det och sen gäller det att han dricker mycket alternativt får dropp för att skölja ut viruset. Kan vi få i honom 1,5 liter vätska per dygn kan vi få komma hem annars får vi stanna för att han ska få vätskan genom dropp. Idag har det funkat ganska bra att få i honom dricka trots att han har dropp. Klockan tre tog de bort droppet och han var så glad att han tom pratade med en annan mamma i köket och han kunde sitta där ute och äta mellanmål, det var i och för sig bara vi och en till där men ändå.

Natten var rätt okej, han var uppe fem gånger och kissade och två gånger för att bajsa och en gång kallade han på mig för han behövde kräka. Yrvaken som jag var så sa jag, lägg dig ner och vila (hade nog inte hört riktigt vad han sa) men när jag uppfattade vad han sa, då blev där fart på mig. Jag sa vänta, vänta måste hämta en påse och så sprang jag in på toaletten för att hämta påsen och Ludvig sitter snällt i sängen och väntar och när han får påsen, då kräks han. Väluppfostrad pojke :-) Inte nog med det, när han var klar så började han prata om allt möjligt, att det var för varmt och att vi måste köpa en fläkt och att han var törstig. Jag gav honom vatten att dricka men han ville ha julmust så jag ringde på klockan och bad dem hämta, kände inte för att springa ut i korridoren i nattlinne.
Anledningen till att han kräktes var en biverkning på medicinen han fick igår för det kom inte mer sen. Han la sig snällt ner och sov vidare. Inga mantra nu denna natten och det är en förbättring.

De var uppe från lekterapin och lekte med honom idag och då skrattade han så hjärtligt, så som han alltid gjorde förr. Hon sa just det till honom, hon tyckte det var så skoj att komma upp och leka med honom för hans skratt var så smittsamt och det värmer ända in i hjärtat och det var kul att höra.

Dagen har gått bra, två mindre utbrott har vi haft medan jag var där men de löste vi ganska snabbt. Kristian kom vid tre och tog över och han har haft ett rejält utbrott ikväll men det var nog lite smärta från Ludvigs sida också. Han har fortfarande ganska ont när han kissar samt att det kan trycka på tarmarna för han säger ofta att det känns som om han behöver bajsa.
Usch så mycket kiss och bajs det blev i detta inlägget. Fast det är mycket sådant i våra liv just nu och vi delar ju gärna med oss :-)
Vet inte om dagarna går bättre och bättre för att vi är mer lyhörda på Ludvig och att vi har lyssnat på vad psykologen har sagt om hur vi kan se vad som håller på att ske. Där är många frågetecken än men vi är en liten bit på väg.
Nu är det dags för sängen och så hoppas vi på att Ludvig inte har haft för ont i natt och att han dricker bra imorgon så vi får hem honom över helgen i varje fall.
Godnatt alla!

1 kommentar:

  1. Det känns som rena rama House när man läser om allt som Ludvig får utsättas för. Jag brukar fnissa åt alla åkommor som kan komma fram när de brainstormar i gruppen, och tänka "Nä, men så många konstiga sjukdomar som man aldrig hört talas om..." men de återfinns alltså nu i Ludvigs journal.

    Skönt att det går lite bättre, även med humöret, och hoppas att ni får en fin hemmahelg.

    Förresten var Malin impad av att Ludvig fick ha julmust vid datorn :-)

    Kram fr Karin

    SvaraRadera