tisdag 3 november 2009

Trettiosjunde dagen

Jag bestämde mig igår för att inte ställa någon klocka utan sova tills jag vaknade av mig själv. Jovisst, Nora kan sova länge men det känns som om det bara är när Kristian är hemma för idag vaknade hon strax efter sju men hon kom in till mig och mös lite. I lördags hade Kristian fått väcka henne strax innan tio :-)

Idag har jag mest fixat lite här hemma, plockat lite, vikt lite tvätt och ja alla dessa vardagssysslor som aldrig tar slut. Det ringde från en blomsterhandel och undrade om vi var hemma i eftermiddag för de hade ett blomsterbud till oss. Alltid lika spännande...detta bud var från Kristians kusiner med familjer och kusinernas mamma. En jättefin höstbukett som lyser upp en sådan här mörk tråkig dag. Det känns som om det inte har blivit ljust alls idag.

Ludvig var på njur och urinblåsekontroll i förmiddags och där kunde de inte hitta något. Läkaren sa att det kan finnas en urinvägsinfektion trots att det inte syns något vid ultraljud. Vår läkare sa att de har hittat någon slags bakterie och därför måste de ge dropp för att det ska sköljas ut.
Han sa att nu börjar vi med att vi får vara hemma på dagarna för att sen få sova hemma en natt och komma och vara på sjukhuset på dagen och för att sen slutligen bli utskrivna.
Fick en broschyr idag om vad man ska tänka på efter en BMT med obesläktad benmärg. Det är mycket att tänka på, dels i matväg, dryck, djur osv.

Klockan elva var de nere hos sjukgymnasten för att hon skulle titta lite på om hur det var med hans muskler. Hon sa att det är inte så mycket musklerna som ställer till det för honom för styrka har han annars hade han inte orkat resa sig från golvet, han gick en hinderbana och han klättrade i ribbstolen. Det som är jobbigt för honom är synintrycken och synen överhuvudtaget. Ser att han skelar lite mer nu och när han tar på sig sina glasögon så säger han att vi ska putsa dem även om de är putsade så frågan är vad som har hänt med synen. Vi tar det sen när han kommer hem, vill gå till den ögonläkare som han gått hos sen han var ett år. Sjukgymnasten skulle kontakta den sjukgymnast vi har träffat i Malmö, hon som är insatt i det som han diagnostiserades till först, CVI.

När de var klara där mötte de vår läkare i korridoren och han sa att det var okej att åka hem på permission så de kom hem vid ett-tiden och då hade han beställt lasagne till lunch. Vilken tur att där var en bit kvar. Får nog göra en ny omgång imorgon :-)
Nu ikväll åt han en stor bit fläskpannkaka så aptiten är där inget fel på, tänk bara om han kunde vara törstig också men icke...

Mormor och morbror kom och hälsade på, morbror hade paket med sig till Nora eftersom hon har fyllt år och han var på personalfest när vi hade kalaset för henne och sen hade han ett spel med sig till Ludvig. Mormor hade köpt ett lego paket i välkommen hem paket.
Ludvigs kompis från dagis, Tess kom med sin pappa och lämnade ett välkommen hem paket. Tess och hennes mamma hade bakat en kaka och så hade de choklad med sig.

Ludvig var lika bekymrad idag när han skulle iväg igen, får jag aldrig mer sova här hemma? Jag vill inte åka till Lund, det är så långt osv. Han kom iväg till slut och imorgon hoppas vi han kommer hem lite tidigare.

1 kommentar:

  1. Vad mysigt att ni får vara hemma hela familjen även om det bara är på dagen än så länge. Förstår att Ludvig längtar efter att få sova hemma. Håller tummarna att det snart blir så.
    Kram till er

    SvaraRadera