onsdag 4 november 2009

Trettioåttonde dagen

Patrik kom hit med frukost och då kom grannen också in. Jag skickade bud med Patrik att åka till Rusta för att köpa en ny teflonform så jag kunde göra lasagne, kom på att jag hade slängt min gamla för den var så repig. Han kom tillbaks med fyra formar, toapapper, disktrasor, julservetter och våtservetter som vi har när vi städar.
Kuratorn ringde idag, jag hade ringt henne igår för att höra hur de gör med föräldrar som bör vaccinera sig. Fick ju besked i Lund att de kunde skriva ett intyg och så skulle vi vända oss till Malmö men eftersom vårdcentralerna inte har fått in vaccin ännu så skulle man in någonstans inne på Mas och helt ärligt så har vi inte fått de där intygen än. Kuratorn sa att hon hade fixat med sköterskan uppe på dagvården så vi kan komma på fredag och bli vaccinerade eftersom de har sagt att de tar de som är högrisk grupperna först och de anser att vi tillhör där så därför kunde vi komma. Skönt att få det avklarat och slippa och gå och oroa sig för vart man ska vända sig.

Kristian ringde och sa att de var på väg hem, väntade bara på att läkaren skulle gå ronden och att sköterskan skulle packa ihop medicin. Då insåg jag att vår lille snutt, Ludvig skulle få komma hem och sova här. Han har permission nu tills på fredag och då ska vi in och lämna prover, är de då bra så skrivs han ut. Vi ska komma så tidigt som möjligt så vi hinner tillbaks till Malmö för vaccinationen.

Jag fixade en stor form med lasagne och till min hjälp hade jag Nora :-), fast det är mer till besvär för hon är överallt och ingenstans, drar i allt, smakar allt, klättrar. Fast kul hade hon och skrek gjorde hon inte, en riktig liten hjälpreda, ska bli kul och baka när vi får alla saker som jag har beställt från hemsidan jag fick av tjejen som jobbar i köket på sjukhuset. Har beställt roliga muffinsformar, formar till att göra julklubbor, strössel, godispapper till kola och ja jag vet inte allt vad jag hittade där.

Ludvig och Kristian kom hem lagom till lunch och då åt vi. I eftermiddags kom morfar och hälsade på, känns skönt för alla att se att det faktiskt är samma Ludvig, nästan i varje fall.
Morfar försökte prata med Ludvig och när han hade sagt samma sak ett antal gånger så sa morfar, va katten är han helt döv eller...nej det är han inte men han hör bara det han har i huvudet för tillfället. Hur jag vet det är för en dag, ja inte bara en dag när jag har höjt rösten för att han ska höra då säger han till mig, varför skriker du på mig, skrik inte...Det är ganska komiskt men jag förstår frustrationen hos pappa som verkligen försökte prata med Ludvig men så är läget nu och det får vi ta, förhoppningsvis blir det bättre.
Ikväll kom farfar och hälsade på Ludvig så det har varit full rulle hela dagen. Vi har gjort så att det inte kommer för många på en och samma gång, dels för baskelusker men även för alla intryck för Ludvig.

Tror ni han var glad över att få borsta tänderna med colgate och att få gå och lägga sig i sin egen säng? Vi fick i han lite dricka här idag, svartvinbärs saft och när han inte ville ta det så tog vi hans jacka så fick han välja på att åka till Lund eller dricka saften. Kanske inte rätt metod men när man har testat allt så vad gör man inte? Det fungerade i varje fall och nu märker han att det faktiskt inte gör ont att kissa fastän man dricker. Nu tror jag mer att det är smaken som gör att han inte dricker för han säger att allt smakar konstigt. Fast borde inte maten då också smaka underligt?

Fick ett ryck här ikväll, jag städade ut skafferiet, insåg att det behövdes när jag fyllde tre påsar med gamla saker. Jag är en sådan som handlar, sätter in i skafferiet, nästa gång jag handlar så har jag glömt vad jag köpte förra gången så då handlar jag nytt och sätter in. Vad händer då, jo det som hamnar längst in står och blir gammalt. Undrar när jag ska lära mig, tänkte ju bli ekonomisk :-)

5 kommentarer:

  1. Hoppas att det blir en riktigt god natts sömn för er alla fyra under samma tak!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  2. Så skönt att höra att Ludvig har fått lite permission , så kul för er att få vara hemma allihopa .
    Kram från Farbror , faster och kusinerna

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni får härligt "normala" dagar hemma alla fyra nu! Håller givetvis tummarna för att proverna är bra på fredag så han får komma hem permanent! :-) Helt fantastiskt så bra det går!!!
    Kramar från Linda

    SvaraRadera
  4. Hej Allihopa!

    Hoppas gårdagen var lugn och mysig och kommande dagar blir likadana.
    Kul att ni kunde träffas allihopa igen och verkligen mysa.
    Måste varit skönt för nära och kära att verkligen kunna se och krama er "live" allihopa igen....=)!!
    Hoppas proverna visar bra resultat (de gör dom) på fredag....hade ju varit jättekul om ni kunde få komma in i alla vardagsrutiner och landa nu innan jul....men det får ta den tid det tar.
    Den där hemsidan som du beställt saker ifrån är vi också lite sugna på...så vi hade blivit glada för lite tips =)!!
    Hälsa hela familjen och sköt om er!!
    Kramizar Sann & C:o

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Så underbart att han är hemma! Vilken njutning det måste vara för honom att vara hemma i sitt eget hus, sitt eget rum och få sova i sin egen säng efter så lång tid på sjukhuset!
    Vilken frustration det måste vara att inte kunna nå sitt barn dock! Undrar hur länge det ska vara och hur man gör för att ändra det? Behöver han bara få distans till allt han gått igenom eller krävs mer träning?

    Är så glad för den snabba utveckling han gjort f ö och hoppas av hela hjärtat att det fortsätter på samma väg framöver, dvs. framåt! Han och ni alla förblir i mina böner och tankar!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera