lördag 28 november 2009

Stackars liten

Kristian ringde vid nio och sa att natten hade varit fruktansvärd, han bara låg och väntade på att klockan skulle bli åtta för att de skulle kunna stiga upp och äta frukost. Ludvig fick en salva mot GvH:n som gjorde att han fick klåda på kroppen och sen fick han Oxinorm mot smärtor vilken också ger klåda som biverkning. Trots att han fick Tavegyl två gånger (allergidämpande medicin) så kliade han sig något fruktansvärt. Innan dess hade han varit på toaletten hur många gånger som helst eftersom det tryckte på hans tarm och när det väl la sig då fick han spasmer/ryckningar i sin axel, vilket också kan vara en biverkning på salvan. Egentligen står det inget om ryckningar som biverkning utan det står domningar/stickningar men som ni alla säkert har förstått så får ju inte Ludvig några vanliga biverkningar :-) Visst, jag tycker om människor som går sin egen väg, inte alltid följer strömmen och så men ibland hade det varit skönt om Ludvig hade varit lite mer "som alla andra" i varje fall när det gäller biverkningarna.

Jag och Nora fixade till lite där hemma och sen körde vi till Lund och när vi kom så satt Ludvig och Kristian och spelade Pippi memory och de hade lekt på golvet innan. Vi kom strax efter ett så de hade ändå hunnit med en del. Barnen lekte lite och sen fikade vi med lussekatterna som vi bakade igår.

Nu i eftermiddag så har jag och Ludvig spelat lite mer memory och så spelade vi fem myror med bokstäver och det gick hur bra som helst. Det är så skönt att se att han är piggare än förra helgen men vi märker också att han börjar bli rastlös och få hemlängtan. Han säger många gånger per dag att när jag är frisk så ska jag hem igen, bara kissebaskeluskerna försvinner så...

Vi gick ut i köket och stekte lite prinskorvar och kokte färsk pasta till kvällsmat, Ludvig blev lite förvirrad och ledsen när han lämnade rummet så en sköterska följde med honom in på rummet igen och så fixade jag klart maten. Det känns skönt att han börjar finna sig i att följa med sköterskorna nu och att de kan sitta med honom, det kunde de inte innan men nu pratar han på som bara den med dem. Det vi märker på Ludvig är att han börjar öppna sig mer igen och pratar på mest hela tiden men det är det som han pratar om som gäller, han lyssnar eller hör inte det vi säger och vi kan inte bryta honom om han har börjat ett samtalsämne.
Jag har sluppit Nils Karlsson Pyssling idag, jag hade Madicken och På rymmen med Pippi så de har han sett här under senare eftermiddag och kväll. Skönt att bryta mönstret lite.

Pratade med sköterskan som hjälpte att smörja in Ludvig om att ev koppla loss Ludvig från droppet imorgon. Idag var det så underbart väder så om det är likadant imorgon så hade det varit skönt om vi kunde ta ut honom en timmes tid. Behöver ju inte vara något avancerat men att bara komma ut i friska luften hade nog betytt mycket för honom. Hon sa att det bör inte vara några problem och hon skulle skriva upp det till morgondagens personal och så får vi se vad för väder det är imorgon.


1 kommentar:

  1. Vilken tapper kämpe han är, Ludvig, och hela familjen! Måste vara skönt att få vara tillsammans alla 4 då och då åtminstone. Skönt att han på något sätt verkar ha landat i sin situation i alla fall. Jag önskar er en liten tur i solskenet i morgon!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera