lördag 14 augusti 2010

3,22

Klockan var 3,22 när Ludvig började inatt och sen dess har han varit vaken. Det är sjukt att han inte kan sova. Det värsta är att han håller sån låda att det inte finns en möjlighet för mig att sova trots att jag ligger i rummet bredvid. Han pratar med sina nallar, skrattar så där tillgjort, högt och ljudligt, nallarna bråkar och slåss.
Jag var inne och sa till honom flera gånger att det är natt och då säger han bara hokus pokus jag är pigg. Två gånger fick jag honom till att lägga sig ner men det varade typ i fem minuter och sen var det dags igen. Sista gången så började han tjata om att han behövde gå på toaletten så då var det bara att ta upp honom. När han var klar så sa jag att det är natt och han svarade mig genom att försöka titta upp i takfönstret, så som han gjorde förr och jag vet inte om han reagerade på att det var mörkt.
Nu kändes det meningslöst att försöka komma till ro igen, har jag inte sovit sen 3,22 så kommer jag inte att somna nu heller, han blir mer och mer högljudd för varje timme som går.
Pratade med psykologen igår och hon sa att man måste ge nya mediciner två veckors chans innan man vet om de hjälper men jag blir mer o mer tveksam till dessa. Får nog ta och jaga läkaren på måndag. Finns inte en chans att vi kan fortsätta så här, ingen mår bra av sömnbrist och hur ska han klara av skolan när han inte sover?

Idag står det nallekonsert på schemat, om vädret tillåter det. De har konsert i pildammsparken, frågan är om Ludvig kommer att orka med det men ärligt så får han följa med i vilket fall som helst för Nora ska få gå dit.
Ikväll kommer kompisar hit och vi ska äta kräftor och denna gången har vi bestämt att Ludvig ska vara hos mormor&morfar. Han har det nog bättre där och det är första gången han ska sova över där sen transplantationen så det blir spännande att se hur det fungerar.

4 kommentarer:

  1. Hej Madde!
    Jag tror inte ett ögonblick på att man måste testa medicinen i två veckor för att kunna utvärdera. Det handlar för tusan om sömntabletter.
    Tar man en tablett så ska den verka på direkten. Det är ju inte frågan om något antidepressivt, antiinflammatoriskt etc. Det är frågan om här och nu.
    Det låter som en klok idé att tala med läkaren. Kan det vara så att Ludvig fått en skada på sitt sömncentrum.

    Ha det så trevligt på Nallekonserten.

    Och även om vädret ser lite tråkigt ut för tillfället så smakar kräftor med goda tillbehör lika bra inne som ute.
    Jag säger SKÅL! och önskar er en trevlig kväll och framförallt en stärkande och god nattsömn.

    Marianne

    SvaraRadera
  2. Usch ja, det är så jobbigt när man inte får sova om nätterna och det är jobbigt när barnen inte heller gör det! De blir sen gnälliga och kinkiga resten av dagen och själv har man knappt energi att ens svara på tilltal!
    Här hemma dras vi med svinkoppor just nu och när mannen är på sjön (som alltid när barnen är sjuka) är man fullständigt isolerad! Det är inte lätt att roa barnen när man bara får vara hemma och de bråkar om precis allting! Tålamodet är obefintligt! Regnar gör det också så vi kan inte vara ute i trädgården heller, fast jag tycker det är mysigt med regn!

    Nån Nallekonsert har jag svårt att tro ni gått på idag.....men vad vet jag?!?! Hoppas det var trevligt i så fall! Njut av goda vänners sällskap på kräftskivan! Vi ska ha vår på fredag! Jens äter inget som kommer från havet (och han är sjöman), men vi andra får njuta av desto fler kräftor!

    Stor kram,
    Annika

    SvaraRadera
  3. Kom ni iväg till Nallekonserten? Mina föräldrar var där med Malin och hon var visst även på scenen så kanske såg ni henne i så fall.

    Precis som Marianne önskar jag er en riktigt skön sovmorgon!

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  4. Har de (doktor L) tagit med hydrocortonet i bedömningen? Max och många andra som har addisson blir påverkade av det så att de inte kan sova. Doktor L borde kanske kolla med Doktor J.S. också? Han kan ju den endokrina delen. Och om inte L gör det så kan ju ni fråga J.S. om hjälp. Detta måste lösa sig snart!!! Sömn är livsviktigt!

    Stor kram
    Annette

    SvaraRadera