söndag 15 augusti 2010

Tänt ett ljus

Idag gick jag och Nora ner till Ica för att handla äpple för att vi skulle kunna baka en äppelkaka till efterrätt. Varje gång vi går dit så går vi förbi kyrkan och Nora frågar varje gång vad man kan göra i en kyrka. Vi har pratat om att man kan döpas, tända ljus, gifta sig, lyssna på musik och prata.
Idag när vi gick förbi så sa hon, där är kyrkan. Mmm svarar jag och hon säger, när jag ska giftas mig så ska jag ha min nalle med och så ska jag hålla dig i handen...

Nu under sommaren så har de haft vägkyrka och öppet varje eftermiddag, fram till kvällen och varje gång vi har gått förbi så har jag funderat på att gå in och titta där. Har snart bott här i tre år och har aldrig varit i kyrkan. Där vi bodde tidigare så gick Ludvig på dagis intill kyrkan och de hade jul och påskgudtjänster där.
Idag när vi gick hem så sa Nora, jag vill titta där så vi gick in. Inte många som satt och fikade där, två stycken bara. Vi blev visade var vi kunde tända ett ljus så det gjorde vi och sen pratade vi med kyrkoherden och Nora ville se vad som fanns bakom dörrarna så vi fick gå upp och titta där musikern sitter och spelar.
Kanske det kan vara så att vi kan hitta någon aktivitet för Ludvig där om han inte klarar hela dagar i skolan, kanske vi kan gå till öppna förskolan trots att det är för mindre barn.
En tanke slog mig idag, kanske det är tid för oss att åka och hälsa på det dagis där Ludvig gick tidigare och även gå in och prata med kyrkoherden där, han har alltid haft en speciell plats i Ludvigs hjärta och de har kommit så bra överens, det var även han som döpte båda våra barn. Tror jag ska ta kontakt med dem i veckan och höra om där är någon tid som passar. Vem vet, kanske Ludvig kan känna igen sig, kanske han kan få Ludvig att tänka på något annat, något positivt som han känner igen.

1 kommentar:

  1. De kommer att bli så glada; både på dagis och i kyrkan, om Ludvig kommer på besök! Och precis som du säger, kanske det kan göra honom gott också. Och så tror jag att du blir varm i hjärtat av att se hur mycket de tycker om Ludvig.

    SvaraRadera