fredag 27 augusti 2010

Droppar för att sova

Vi fick utskrivet några droppar som Ludvig ska få en halvtimme innan han lägger sig för att kunna sova, detta ska vi testa fram tills vi får melatoninet.
Dropparna heter Theralen och används till lite av varje, bl a sömnsvårigheter, klåda och allergier.
Ludvig som då har full koll på mediciner var inte helt med på att ta en ny sort och definitivt inget som är flytande. Där stod att man kunde blanda ut det i någon dricka dock ej mjölk men det är ingen fara här eftersom han helt har slutat dricka mjölk. Det komiska i det hela här är att det är mintsmak/lukt på dessa droppar, hur lätt är det att gömma i någon dryck?
Han spottade och fräste när han fick in dem i sin mun och sen efteråt så skrattade han och sa, dessa kan jag inte ta, så skarp medicin. Vet inte om de hade någon effekt, om han fick i sig några droppar trots han spottade som en galning men han sov i sin egen säng till 4.30 igår morse.
Det var likadant igår kväll, han spottade och fräste men kanske fick han i sig någonting för i morse sov han till 5.30 så nu ikväll vågade vi inget annat än att försöka få i honom några droppar för att ev få en liten sovmorgon imorgon när det är lördag :-)
Måste ju berätta om det här med full koll på mediciner. Han fick som sagt feber i tisdags och då måste vi öka dosen på cortison och på morgonen var det inga problem för då har han ändå lite fler tabletter han ska ha. På eftermiddagen så är det bara en tablett han får så när jag då kom med två stycken så sa han, nej jag ska bara ha en, det är dag nu och då är det bara en...så det så...så han tog bara en, han vägrade ta den andra. Nu hade vi tur för febern var borta men man ska ta cortison ett litet tag efter att febern gett med sig men eftersom det har varit så mycket just nu så brydde jag mig inte om att bråka med honom, i detta läge var det inte livsviktigt. Han känner sig själv ganska väl och vet när han måste, ganska suveränt av en sex åring.

Som det ser ut nu så har vi ingenting inplanerat för helgen utan vi bara tar den som den kommer, ska väl försöka ge oss ut på någon lekplats och så ska vi fortsätta försöka få Ludvig att prata med oss och inte bara med sig själv.

Ha en riktigt skön helg alla!

1 kommentar:

  1. Wow! Han är otroligt smart er lille gosse.
    Då håller vi timmarna för god sömn och trevliga helgdagar.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera