söndag 22 augusti 2010

Ludvigs lek

För tillfället så leker Ludvig väldigt mycket i sin säng, han kryper under sitt täcke och ibland är han brandman, ibland riddare, ibland narkosläkare osv.
Vi har sagt nu att sängen sover man i, den ska vi inte leka i hela dagarna för då tanken är att bryta det dåliga mönstret, att inte sova utan alltid bara leka. Det är ju så att när han vaknar vid fyra börjar han leka så som han gör på dagarna.

Vi sätter Ludvig på golvet med hans leksaker, ibland säger han vad han vill leka med och ibland får vi chansa.
Vi går ut ur rummet och kanske fem minuter senare så hör vi hur han skrattar hjärtligt och vad har han gjort då? Jo han kryper genom rummet och tar sig fram till sängen och upp i den. Han är grym när han känner sig fram, var han har sina leksaker och sen vet han i vilken riktning hans säng är.
Vi sätter ner han på golvet och det tar en stund och sen är han tillbaka i sängen.

Igår var mormor&morfar och farmor&farfar här och grillade. Efter maten så följde mormor med honom upp på rummet och satte han på sin filt framför sina leksaker och så satte hon sig på golvet vid honom. Han kände sig runt omkring, trevade och det tog inte många minuter förrän han hittat sin säng och mormor sa att det leende som kom på hans läppar när han kände kanten på sängen, det var stort.
Så vad gör man, låter honom hållas, att han får sitta i sin säng och vara nöjd eller ska vi vara hårda och säga att sängen sover vi bara i.
Igår lekte han i korta stunder med sina saker och kunde även i den leken skratta och vara glad.
Häromdagen så försökte jag med att om han lekte 45 minuter på golvet så fick han vara 45 minuter i sängen. Han är aldrig i sin koja längre, där hade han sin återhämtning tidigare, nu har han helt gått över till att vara i sin säng.

Igår tog vi honom med en runda i byn, vi gick ner till videobutiken och handlade lördagsgodis och sen gick vi en sväng till Ica och inte en gång medan vi var ute och gick beklagade han sig över att han inte orkade gå så det var positivt och han kände igen sig när vi kom in i videobutiken, genom att han luktade godiset :-)

Nora är genomförkyld och hon har lovat att sluta pussa barnen på dagis för att slippa blanda baskelusker :-) ska bli kul att se om hon håller det. Vi hoppas på att det håller sig till en förkylning men...och vi hoppas även att Ludvig slipper få något, en förkylning klarar han galant men risken är fortfarande att han får lite mer än förkylning. Fast lite får vi räkna med nu vid skol/förskolestart.

Ha en skön söndag!

1 kommentar:

  1. Det är säkert hans trygghet; att vara i sängen. Det gäller f ö för våra 2 tonåringar också - det är i sängen man trivs bäst :-)

    Kram från Karin

    SvaraRadera