söndag 22 augusti 2010

Det känns hårt att se förändringarna...

Idag när vi hade ätit middag så ville Nora titta på Mallorcafilmen, det är som mormor&morfar filmade när de hade Ludvig med sig till Mallorca 2008. Kristian satte då på film som vi har filmat här hemma med barnen från 2008 och 2009 och hjälp vad vi kan se skillnader från då och nu. Visst har vi märkt förändringar men på något sätt har man bara accepterat förändringar och inte tänkt så mycket på det utan de har kommit lite smygande då och då.
Det var filmat från när vi sitter och äter och Ludvig äter med kniv och gaffel, delar själv sin fläskpannkaka och äter hur fint som helst, när han är klar hoppar han ner från sin stol och går in och tvättar sina händer och mun, torkar sig på handduken, släcker ljuset och går ut och stänger dörren.
Idag får vi dela maten till honom, lägga upp maten på gaffel/sked, sätta hans hand på gaffel/sked och sen stoppar han själv in i munnen. Vi går in med honom på toaletten och hjälper honom att tvätta händerna.
Vid matbordet på filmen satt han och frågade om han skulle på dagis dagen efter, vilken dag det var och vad de skulle göra på dagis. Han berättade att sen när det var lördag och söndag så var han hemma för då var vi lediga från jobb. Kontrollbehovet fanns redan då. Tyvärr har vi märkt att vartefter att synen har försvunnet så har även kontrollbehovet försvunnet. Vi hoppas att det kommer tillbaka nu när han ska tillbaka till vardagen.
Det var riktigt kul att se på filmen trots att det kändes men jag är glad att vi faktiskt har filmat lite medan han fortfarande var frisk eller medan inte var funktionshindrad. Tror vi ska sätta oss en dag och kolla igenom allt vad vi har filmat och sen sätta ihop en bra film om barnen :-)

Det som bekymrar oss lite idag är att han absolut inte vill äta, inget alls, allt är äckligt (vilket inte är likt honom) så rädslan kommer smygande, om det inte är så att han börjar bli sjuk. Det är inget vi kan göra något åt nu, det är bara att vänta att se.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar