fredag 20 augusti 2010

Livet är ganska gött ändå...

Livet är verkligen en bergodalbana, vissa dagar är det riktigt uppåt och sen i nästa sekund så är det riktigt nedåt.
Idag har det varit riktigt bra och det är så skönt när dessa dagar kommer.

Jag och Ludvig gick till skolan så vi mötte upp personal vid åtta, han var lika bångstyrig idag, är inte alls intresserad av skolan men det konstiga var att när vi gick dit så var det ändå med snabba steg han gick och han fick även fram några leende under den timme vi var där.
Både jag och Kristian känner ett stort förtroende för den person som Ludvig ska ha som resurs, det vi har sett av henne och Ludvig tillsammans har väckt ett sådant stort hopp. Om någon fixar så Ludvig klarar skolan så är det hon :-)
Pratade med psykologen innan idag för vi tittar på alternativ om vi märker att Ludvig inte klarar denna skola så sa jag just till henne att jag är tveksam till alternativet just nu eftersom det känns så bra här just nu. Självklart kan vi inte ropa hej ännu, dessa dagar han varit själv i klassrum och inga andra elever har varit där, vem vet vad som händer sen men... när vi pratar med resursen så låter det så positivt och hon har reservplaner och så vidare, som sagt det känns bra. Då sa psykologen att jag ska lyssna på min intuition för den stämmer med all säkerhet eftersom det är vi som lever med Ludvig 24 timmar om dygnet. Visst ska vi åka och kolla på den andra skolan också men det är bara för att ha en reservplan.

Efter skolan gick vi hem och fixade lite här och sen packade vi in oss allihopa i bilen och åkte till Folkets Park där vi mötte upp mormor och morfar. Barnen åkte karuseller, ni skulle sett Ludvigs leende när han åkte kolmasken och glädjen hos Nora när hon fick springa mellan karuseller och fick åka de hon ville. Därefter blev det lunch på Far i Hatten, första gången där är öppet när vi har varit där :-)
Efter lite promenad i parken och lek på lekplatsen så drack vi kaffe och barnen fick glass.

När jag hade släppt av familjen där hemma körde jag iväg för att hämta fler änglar som ska få vingar. Pratade med en av tillverkarna till änglarna, en mamma till en sjuk flicka. Som jag har sagt innan, de gör ett fantastiskt jobb som tillverkar änglarna och sen skänkes pengarna till barncancerfonden eller så används de för att köpa in saker till barnonkologen i Lund.

På vägen hem körde jag inom och handlade kvällsmaten, färska räkor, varmrökt lax och aioli och sen en kall öl till det. Nu ska barnen nattas efter en härlig dag och vi hoppas på ännu en bra dag imorgon. Jag inser att livet är ganska härlig ändå...bara man tar en dag i taget...och inte tar något för givet så...

Vågar knappt skriva det men...vi har fått sovmorgon nu tre dagar på rad, han har sovit till klockan sex på morgonen.

Ha en riktigt skön helg alla!

4 kommentarer:

  1. Det kanske är så att han blir mer trött på ett bra sätt av att vara i skolan? Hoppas verkligen att det fungerar på skolan för honom!

    Trevlig helg!
    Eva

    SvaraRadera
  2. Vad bra det låter! Skönt med bra dagar också. Tar Ludvig fortfarande medicinen för att hjälpa till med sömnen?

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  3. Blir lycklig över era bra dagar. Måtte de bli oändligt många fler. Kraaaaaam!!!
    Annette

    SvaraRadera
  4. Åh vad härligt att läsa :) Kom ihåg när jag åkte karuseller i Folket Park när jag var liten, det var det bästa att göra när jag var nere o hälsade på min pappa :)

    Ta vara på den där dagen o tänk tillbaka på den när det känns nedåt!!

    Stor kram!

    SvaraRadera