söndag 22 augusti 2010

Det dåliga samvetet

Idag körde vi hem till mormor och morfar så barnen fick bada, det kändes ju som höst idag och vad passar bättre än ett bad då?
Vi började prata om hotell och resor, mormor&morfar var i Göteborg nu under semestern och använde sig av hotellchecken från Coop. Det har de gjort några gånger tidigare också fast då har de varit i Stockholm och då har de bokat billiga tågbiljetter via SJ så då började mina funderingar eftersom vi också har sådana hotellcheckar från Coop, kanske att vi skulle boka för att åka till Göteborg och Liseberg när det är julmarknad. Idéen var då att vi skulle åka med Nora och Ludvig skulle vara hemma med mormor och morfar och det tyckte de lät bra. Nora behöver säkert lite egentid med oss.
När vi kom hem satte jag mig och kollade med tåg och där var som passade oss perfekt så jag bokade.

Efter någon timme började mitt samvete, är detta schysst mot Ludvig, att åka tåg utan honom, att gå på julmarknad utan honom, att bara lämna honom hemma trots att jag vet att han kommer att ha det superbra hos mormor&morfar men...

Pratade med Kristian om att vi kanske skulle höra om de istället ville följa med oss till Göteborg för då har vi ändå avlastning med oss.
Ringde till mamma för att höra och de hade själv pratat om det men tyckte väl kanske att Nora behövde denna ensamtid med oss. Som jag sa till henne, är vi fler mer så är där mer tid att ge uppmärksamhet till de båda.
Vi sa att vi skulle fundera över middagen och nu har vi funderat klart.
Vi tar med mormor&morfar&Ludvig till Göteborg och julmarknaden på Liseberg. Har kollat med SJ så biljetterna är bokade till dem också, hade sådan tur att där var intill där vi hade bokat.

Jag vet att jag inte ska få dåligt samvete men vem vet, detta kanske är något som även Ludvig gillar, att komma i julstämning på en julmarknad. Det är inget vi vet förrän vi har testat och nu är vi fyra vuxna som hjälps åt.

Imorgon är det en stor dag för Ludvig, det är skolstart på riktigt. Tänk vår lilla kille ska börja skolan, en stor dag för de flesta barn och jag hoppas detta blir stort även för vår prins.

2 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot att höra om Ludvigs uppropsdag och hoppas att allt går bra.

    Jag tror säkert att ni tänker jättebra om Göteborgsresan och jag förstår att det dåliga samvetet kan slå till! Men jag tror också att ni kan tänka att även om Ludvig skulle gå miste om att åka tåget etc, skulle han kanske få något speciellt med att vara hon morföräldrarna alldeles själv och de skulle säkert göra något extra för honom. Jag tror, precis som du, att Nora kan uppskatta att få vara med om något där inga hänsyn behöver tas till Ludvig. Nu tror jag att det blir en härlig utflykt med alla tillsammans! Men någon gång kan ni säkert göra något bara med Nora, eller bara med Ludvig. Det känns kanske rättvist att hon får bli hemma någon gång?

    Men jag känner igen mig - även om vi inte har sjukdom och så svåra utmaningar som ni, känner jag ofta att något av barnen får stå tillbaka för de andras skull - det är svårt att göra saker som passar 6, 13 och snart 17 lika bra...

    Söndagskram från Karin

    SvaraRadera
  2. Hoppas det går bra för Ludvig i skolan idag :) Hans resurs verkar toppen!

    Kramkram

    SvaraRadera