måndag 16 augusti 2010

Ring dit, ring där istället, hör med dem, koppla hit o koppla dit...

Ludvig somnade så gott i sin egen säng igår, det var ett bra tag sen han somnade där för han har precis haft en period där allt är läskigt så jag har låtit honom sova i min säng och så har jag sovit i soffan.
Inatt vaknade Nora 2.45, hon var nog lite orolig och spänd för att gå till dagis idag så jag tog in henne till oss men hon kunde absolut inte komma till ro. När klockan var 3.40 så sa hon att hon ville sova i sin säng så det var bara att bära in henne igen, jag frågade varför hon inte kunde/ville sova hos oss och svaret var givet, pappa narkar :-)
Jag skyndade mig in i min säng och hoppades på att vi hade en bra natt med Ludvig och att jag skulle hinna sova lite men inte det nej, han vaknade 10 minuter efter att Nora hade somnat så strax innan fyra vaknade han.

Det första jag gjorde i morse var att ringa dagvården och till H som jag kontaktade förra gången när vi ville ha kontakt med Ludvigs läkare men hon kunde inte hjälpa mig idag eftersom doktor L inte jobbade på avdelningen idag. Hon sa att jag skulle ringa till hans sekreterare men förra gången jag ringde dit så gav hon mig bara en telefontid till honom två veckor senare så det kändes inte så lockande. H sa att jag skulle säga till henne att det var viktigt och att jag hade pratat med henne. Samma sak är det att när jag ringer till henne så är det när läkaren jobbar på mottagningen och där tillhör vi ju inte längre eftersom vi är inskrivna på Hab men det sa H att vi skulle strunta i. När jag ringde till sekreteraren så var det så klart inte telefontid, ringde 10 minuter för sent. Nästa telefontid var klockan 14 så...jag ringde tillbaka till H och frågade om hon hade något speciellt nummer till sekreteraren så jag fick ett annat nummer samt numret till Habs reception. Ringde till sekreteraren men hon hade semester till på torsdag så då ringde jag till Hab och frågade om läkaren jobbade där idag och till svar fick jag nej. Hon rådde mig att ringa till mottagningen och när jag frågade efter ett nummer dit så sa hon att jag kunde ringa till växeln och bli kopplad till mottagningen på ingång 124. Så lydig som jag är gjorde jag det och växeldamen var snäll och kopplade mig, var tror ni jag hamnade? Jo samma röst som säger att våra telefontider är....
Tankarna på högvarv, var ska jag nu jaga läkaren? Ringde till hormonläkaren i hopp om att han kunde prata sig samman med neurologen men det var bara en telefonsvarare där så...tankarna fortsätter jobba...ett försök kvar, kuratorn uppe på dagvården om hon bara var tillbaka från semestern och det var hon men kunde inte svara när jag ringde så jag pratade in ett desperat meddelande till henne.

När jag ändå var igång med samtalen så passade jag på att ringa till skolan för att höra om där finns möjlighet att komma ner och hälsa på så att Ludvig hinner bekanta sig med sin resurs så imorgon förmiddag ska vi dit. Psykologen ringde och vi pratade lite fram och tillbaka om skolan och till slut kom vi fram till att det kanske är bra om hon följer med imorgon för att hjälpa till lite hur Ludvig behöver bemötas och vilken hjälp han behöver så det ska hon. Hon skulle även gå upp till mottagningen och se om hon fick tag på läkaren.

När klockan blev två ringde jag till barnneurologen och förklarade vårt ärende och att vi skulle behöva komma i kontakt med läkaren eftersom Ludvigs medicin inte hjälper honom att sova. Då får jag till svar att han jobbar faktiskt på mottagningen och han har ingen möjlighet att bara ringa upp så där, tänk så många han skulle behöva ringa då...mitt svar, helt ärligt så bryr jag inte mig, doktor L vet att vi behöver hjälp så om du bara lägger ett meddelande så får han avgöra om han ska ringa eller inte. Vår son lider faktiskt av Adrenoleukodystrofi så....hon frågade efter hans personnummer och bad att få återkomma, visst säger jag. När hon kommer tillbaka så sa hon, ja jag ser att ni träffade honom den 6, ja jag får lägga ett meddelande...Tack det var bara det jag ville.

Klockan tre så ringde underbara kurator L och jag berättade för henne och då säger hon, du vet att du alltid kan ringa mig så letar jag rätt på honom. Har han inte hört av sig imorgon så ring och prata in på svararen så letar jag upp honom. Jag sa att jag hade ringt till hormonläkaren och då sa hon att han hade semester så då var det inte konstigt att han inte svarade.

Helt ärligt, hur svårt ska det vara för att få tag i rätt person? Det stämmer så väl, ju fler kockar desto sämre soppa eller??? En läkare som jobbar på så många olika ställen och så är det med många av dem.

Jag är trött, så fruktansvärt trött, önskar bara att få sova men har svårt att komma till ro, har nog gått för lång tid utan tillräckligt med sömn. Det är så mycket som snurrar nu och det hjälper inte med detta att inte komma i kontakt med de personer man behöver.
På torsdag ska jag till kuratorn igen för att ansöka om avlösare till Ludvig, i varje fall ett par timmar i veckan hade varit guld värt. Då kan vi ägna oss lite extra åt Nora. O tänk om vi bara kom tillrätta med hans sömn, oj tänk så mycket mer energi och tålamod vi hade haft då.

4 kommentarer:

  1. Jag tror ni behöver mer avlösning än så. Fint att ni tänker på Nora, men glöm inte bort er själva.
    Ni är fantastiska
    kram
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Bränn inte ut dig/er! Har precis läst en bok om en mamma till ett barn med autism som hamnar på psyket pga för lite sömn och uppe i varv då hon sökte lösningar och svar på nätterna. (kommer inte på vad boken heter) Det finns en anledning varför sömnbrist används som tortyrmetod. Hoppas att ni får den hjälp ni behöver - helst igår.

    SvaraRadera
  3. Tänkte precis föreslå att ni skulle försöka fixa avlösning på något sätt, men så hade du skrivit det långt ner. Ni får inte glömma bort er själva!

    Vad frustrerande att ringa runt runt men inte komma fram till rätt person ändå... Hoppas dr L hör av er till er snarast!!

    Tänker på er!
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Ja, vad ska man säga? Suck och stön ligger väl närmast till hands.
    Kram på er alla
    Marianne

    SvaraRadera