söndag 15 augusti 2010

Helgen!

Mormor&morfar kom hit igår och hämtade Ludvig vid två men vi hann med en kopp kaffe först. Ludvig blev överlycklig när han märkte att han skulle åka morfars bil och höll låda när han hade satt sig. Min tanke var att han skulle vara så trött att han sov lite längre i morse men ack vad jag bedrog mig.
Morfar och Ludvig byggde med pussel, de har ett sånt stort golvpussel med mjuka bitar. Morfar trodde att han skulle nöja sig med att han fick ihop bitar men Ludvigs envishet och noggrannhet satte stopp för det, allt skulle bli rätt, tro inte att man kan lura honom så morfar fick bygga ihop så att det blev rätt med alla kantbitar. Trots att synen är borta så kände han på varje bit för att känna så att det var en kant.
Redan vid halv sex hade han börjat fråga om det var natt men han fick hålla sig lite till. Vid halv sju så hoppade han ner i badet och 45 minuter senare så fick han lägga sig. Han kände igen sig direkt och det var inga problem för honom att lägga sig. Ca 45 minuter tog det innan han somnade och sov gott fram till 3.30. Morfar tog upp honom, inte precis när han vaknade men...här hemma låter vi honom sitta och leka i sängen ett bra tag för att inte dagen ska bli så lång.

Jag ringde till dem innan nio men där var ingen som svarade så jag ringde på mobilen och då var de i Västra hamnen och gick. De fick inte Ludvig till att komma till ro med att leka med något, han ville bara gå och hemma hos mormor och morfar är där inte alltför stor plats att gå på :-)
Vi körde hem till dem innan elva och så åt vi frukost (frukost för oss, lunch för dem, ombytta roller för en gångs skull :-) )
Efter vi hade ätit så badade barnen och sen körde vi hem, Ludvig somnade en stund i bilen och jag trodde han skulle kunna somna en stund i sängen när vi kom hem men det ville han absolut inte.

Kräftorna var goda igår, vi hade nog tagit i lite för mycket när det gällde kräftorna för vi åt och åt men de tog aldrig slut. Som tillbehör hade jag gjort en Västerbottenpaj och en biffsallad med ingefärsdressing.
Alla var vi ganska trötta så det blev en trevlig men tidig kväll. Det var riktigt skönt att kunna och sitta äta i lugn och ro, utan att behöva hjälpa Ludvig att äta, utan att höra hans rastlöshet vid matbordet så...
Tack för trevligt sällskap familjen Johansson/Carlsson och min bror Patrik. Tack även till mormor och morfar som underhöll Ludvig :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar