lördag 3 oktober 2009

Sjätte dagen



Idag hade jag inte ställt någon klocka men vaknade ändå vid sju. Jag gick upp och duschade och sen gick jag ner och gjorde kaffe till mig och en macka till Nora som jag hörde var på väg och vakna.
Vi gick in till grannen och åt frukost och sen körde jag till mamma och pappa för att lämna Nora för att sen köra och avlösa Kristian på sjukhuset för det hade varit en tuff natt. En gång hade Ludvig kissat på Kristian, en gång hade han kissat ner sängen och när sängen sen var renbäddad så kräktes han. Fanns inga kräkpåsar på rummet så det kom i sängen istället. Nu finns här påsar om det blir fler gånger. Inte nog med det för sen så vaknade han klockan fyra och var pigg och låg och pratade med sin hjärtenalle. Kristian vill inte ha nallen kvar här efter det :-) och sen så har han pratat med alla små gubbar som har funnits inne på rummet. Börjar undra vad där är i medicinerna. Jag pratade med läkaren om detta och han sa att det kan vara den ena medicinen, det borde börja visa sig på något sätt för som sagt många gånger innan det är en tuff behandling. Läkaren sa att allt går som planerat, inga avvikelser och det är skönt.
Efter lunch som Ludvig inte alls var sugen på att äta, antagligen för att han var för trött så fick jag han till att lägga sig och vila. Han ville inte för han ville leka med sitt lego men till slut när jag satte på en film så la han sig tillrätta och vi höjde huvuddelen och det tog inte många minuter innan han somnade. Han snarkade gott när sköterskan kom in och gav honom medicin och den nya cellgiften. Hon sa att den kan göra så att han mår lite dåligt men han fick lite extra kortison för det han förhindra illamåendet.
Han sov till nästan 14.30 och sen hade han grym frossa och satt och skakade en stund men sen gick vi ut i korridoren och cyklade, först körde han trampebil och sen så tog han cykeln och jag sprang bakefter med droppställning. Vilken fart han kom upp i idag men cykeln.
Kristian körde hem vid 11.30 och sen kom han tillbaks vid 16.40 och tiden han var hemma så passade han på att sova en stund och sen så körde han hem till mamma och pappa för att umgås med Nora och äta middag.
Nu ska jag packa ihop mig och köra hem och hämta Nora.

4 kommentarer:

  1. Hej Madde!
    Följer er varje dag och vill sända en kram till Ludvig.
    Varma hälsningar Liselott Äpplet

    SvaraRadera
  2. Puss o Bamsekram från Mormor

    SvaraRadera
  3. Hej Ludvig,

    Det var kul att jag äntligen fick se droppställningen och medicinen som hänger i sin påse och åker med slangen in i din hals.

    Vad får du till frukost? Jag har just ätit min - det var te och skinkmackor. I eftermiddag ska vi fira kanelbullens dag och vi har redan köpt bullar när vi skjutsade Katarina till sin isträning. Jag ska också på Ebbas kalas idag.

    Kram från Malin D

    SvaraRadera
  4. Hej vänner!
    Känns jobbigt att läsa om hur dåligt Ludvig mår till och från även om det var väntat med de starka medicinerna och han har nog klarat sig ovanligt länge! Lite roliga bilder på väggarna skulle kanske inte skada?! :-)
    Förstår att det ofta känns som Nora kommer i kläm, men när hon blir lite större och får allt förklarat för sig kommer hon förstå! En klen tröst nu kanske! Det är frustrerande att känna att man inte räcker till för sina barn så som man skulle önska! Tycker ni gör ett bra jobb och jag hoppas ni är rädda om er och varandra!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera