söndag 10 januari 2010

Att bara vara...

Idag har vi inte gjort mycket, Ludvig sov till nästan halv nio men då hade han varit vaken i 1,5 timme inatt så han behövde sova. Har haft en del små utbrott idag men tror att det har med alla intryck från utflykten igår (egna spekulationer).
Farmor och farfar kom och fikade i förmiddags och medan jag gick ner och handlade det som saknades till middagen så lekte Kristian med barnen.
Jag fixade middag och så bakade jag vetebullar till semlor. Då passade Kristian och barnen på att plocka ner julgranen så nu är allt julpynt borta och det är bara adventljusstakarna kvar men de får väl åka ner i veckan.

Grannarna kom in nu på sen eftermiddag och åt semlor och drack kaffe och Ludvig var i sitt esse och pratade på för fullt. När han sen ville upp och leka var vi tvungna att be de tre tjejerna att dämpa sig. De spelade på Noras piano för fullt och sjöng i mikrofonen så det var ganska högljutt där :-) och det är en sak vi har lärt oss om Ludvig, han fixar inte för högljutt och för många ljud samtidigt.
Tänk vi lär oss lite varje dag, känns som om vi aldrig blir färdig lärda :-)

Imorgon bär det av till Lund för provtagning, samtal med läkare, vaccination och spirometri. Det kommer att bli en ganska lång dag för honom på sjukhuset och vi hoppas på att han klarar det utan att skrämma läkarna :-) Det är ju inte första gången det händer i så fall så de borde ju vara vana vid detta laget. Vi ska vara på dagvården vid halv tio och sen är inte spirometrin förrän klockan två. Jaja vi får säkert tiden till att gå, lekterapin öppnar klockan ett imorgon eftersom det är måndag. De har städning där på förmiddagen på måndagar.

4 kommentarer:

  1. Hoppas spirometrin går bra. Lungorna är ju känsliga under Och efter BMT'n. Är det fortfarande så att de får öva sina lungor med en slags grej att blåsa i? Eller var det kanske bara Max, han fick operera bort en halv lunga för att den k te klarade sig. Men det märks knappt nu!!! Men det var lite kämpigt just då. Så jag hoppas verkligen att allt är bra med lungorna. Kramar från Annette och Max.

    SvaraRadera
  2. Då håller vi tummarna för den lille tappre krigaren och ser fram emot ditt nästa inlägg.
    Hälsningar
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  3. Ludvig har inte fått något att öva lungorna med under hela tiden, ibland känns det som om allt gick lite för fort så de har inte hunnit med alla förberedelser som skulle gjorts innan men det har löst sig ändå allt eftersom. De missade tex tandhygienisten och tror det var EKG innan BMT:n.
    De röntgade lungorna då han fick feber efter BMT:n men det var ju bara ett par dagar efter och sen dess har han inte haft någon feber, peppar, peppar. Nu får vi se vad som händer när han fick första vaccinationen.
    Massor av kramar

    SvaraRadera
  4. De där hembakade semlorna minns jag minsann! Gör du? Det var i ett helt annat liv för er, innan någon av oss kände till ALD, BMT mm. Katarina har gjort spirometri (som 11-åring) och det var ganska svårt även för henne.

    Kram från Karin

    SvaraRadera