fredag 1 januari 2010

Nyårsfirande


Då kom den stora dagen som Ludvig pratat om flera dagar, torsdag och nyårsafton.
Dagen gick lite sisådär, antagligen för alla stora förhoppningar inför kvällen. Förmiddagen var okej men så var vi där igen vid lunchen, han skulle äta, skulle inte äta, dricka men det var fel dricka osv. Eftermiddagen fungerade också någorlunda och vid halv fem kom våra gäster.
Vi hade först sagt att vi skulle fira själv men så skulle inte mormor&morfar och farmor&farfar heller göra något så då passade vi på att fira farmors 60 års dag så de ordnade maten. Det enda jag gjorde var att duka och göra en liten rätt till champagnen klockan 12.

Middagen gick så bra, inte ett endaste tjafs vid matbordet. Ludvig satt kvar genom både förrätt och varmrätt och sen satte han sig vid tv:n en liten stund. Sen dansade vi, han har så mycket hopp och spring i sina ben just nu. Det är synd bara att motoriken inte fungerar fullt ut utan att han behöver hjälp vid hopp, studs och dans men det löser vi :-) så länge han vill så är vi glada.

Vid nio gjorde vi vid barnen för att de skulle sova. Ludvig blev grymt besviken för raketerna hade ju inte kommit ännu. Sa till honom att vi skulle väcka honom när de kom och det nöjde han sig med.
Strax innan tolv slaget så väckte jag honom och han kom upp helt yrvaken men var så glad över att få se dem.
Svårare blev det sen när det var dags för sängen igen, han sa själv att han var trött och ville lägga sig men då började det eviga mantrat, jag är törstig, jag är trött, är det inte morgon, blir det aldrig morgon igen osv. Vi bestämde oss för att ge honom en sömntablett för att han skulle komma till ro men det tog ändå ett ganska bra tag innan han kom till ro och vad hände då? Jo då vaknade Nora och var på ett fruktansvärt humör.

När vi la oss vid två tiden så sa jag till Kristian att det hade varit skönt om barnen sov till åtta för då skulle vi i varje fall få sex timmars sömn men... klockan sex vaknade Ludvig men han somnade om igen efter en kvart. Klockan sju var det dags igen att vakna men han somnade igen och till slut så vaknade han för morgonen strax innan nio.

Nu får vi se hur denna dagen går efter alla intryck igår. Kommer kanske inte idag men vi får vara beredda.

Till slut så God fortsättning på det nya året.

1 kommentar:

  1. Nyår är ju en tid då man ofta blickar tillbaka på det gångna året, och tänk vad mycket ni har varit med om 2009. 2010 ska ju bli ett mycket bättre år för er! Det känns som att det är på rätt spår åtminstone.

    Nyårsdagen är väl annars ofta en dryg dag! Jag drack 2 gl vitt vin och 2 glas bubbel på hela kvällen så jag är fräsch på det viset åtminstone :-) men jag fick invänta Julia 01.30 innan jag kunde lägga mig. Men Malin sov sen ända till 9 men är inte på sitt bästa humör hon heller. Hon gillade inte att cykla hem genom natten då vissa fortfarande sköt raketer.

    Kram från Karin

    SvaraRadera