lördag 16 januari 2010

Hundra dagar efter BMT

Idag är det hundra dagar sen Ludvig fick sin nya benmärg, ett delmål som är uppfyllt nu.
För varje dag minskar risken för akut GvH och när vi pratade med läkarna om risker så sa han att de första 100 dagarna var mest kritiska och sen kan man säga att nästa milstolpe är efter sex månader.
Eftersom Ludvig har drabbats av akut GvH två gånger så har han större risk att få det igen och därför kommer han att få äta den immunosuppressiva (den immunsänkande) medicinen längre tid än vad han kanske hade behövt annars.
Visst finns det risker fortfarande men före BMT:n så pratade läkare och sköterskor mycket om riskerna de första 100 dagarna och tänk där är vi idag, så underbart.

Idag ska vi fira med middag, efterrätt och kanske en tårta och vem vet vi får kanske lite besök också, tror där är fler som vill vara med att fira :-)

Ha en riktigt skön lördag.

5 kommentarer:

  1. GRATTIS hela familjen! Vilken resa ni har gjort! Ludvig är vår hjälte! Eftersom jag är mamma själv, har jag ju lättast att identifiera mig med dig Madde, du är verkligen en supermamma. Klart att man bara gör det när man måste, men du har visat prov på en otrolig styrka. Du tar motgångar på ett bra sätt och har även förmåga att hitta ljuspunkterna även när det ser mörkt ut.

    Fira på och njut av känslan att det värsta är över!

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt underbart! GRATTIS! Vilken härlig milstolpe! Hoppas ni fick en mysig fredag kväll med mycket firande och glädje!

    Kan bara hoppas att de kommande 100 dagarna ska innebära mer vila och avkoppling för er del! Hoppas också att Nora snart får börja dagis igen så att ni får lite vardag! Olivia skulle gått på dagis igår, men vi fick vända i dörren då ett av barnen kräkts massor och vi inte ville riskera att bli smittade! Det går ju en massa sånt just nu, så det är säkert klokt att vänta lite till för er del! Idag ska vi på Disney on Ice! Har haft biljetterna sedan i juli :-) så det är för väl att det äntligen är dags! Olivia längtar massor och även jag ser fram emot det!

    Njut av resten av helgen och var rädda om varann!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  3. Oj, har det redan gått så lång tid!
    UNDERBART! Jag gläds med er! Stor kram till er alla!

    SvaraRadera
  4. Helt underbart att höra. Jag önskar er en fortsatt fin helg.
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  5. Wohooooo. Det är ju fantastiskt. Det blir bara lättare nu. Vill verkligen poängtera att 100 dagar är milstolpe. Max värsta komplikation var inom de första 100 dagarna. Åhhh. Vad jag blir glad för er skull. Snart är det sommar. Tänk så mycket ni hunnit med i livet sedan ni fick ert besked om ALD. Jag har varit lite rädd för att ta ut något i förskott. Men nu känns det ju riktigt bra. Tre pojkar i Sverige!!!!! Ludvig!!!!! Värsta hjälten!!! Max gratulerar också.

    Minst en miljon grattis kramar /Annette

    SvaraRadera