måndag 11 januari 2010

Besök i Lund

Kristian tog Ludvig med sig till Lund och direkt när de kom in på dagvården så frågade Kristian om de kunde höra om de inte kunde komma till på Spirometriundersökningen tidigare.
Sköterskan ringde bort efter att hon tagit proverna på Ludvig och medan de satt och fikade i lunchrummet så kom hon och sa att de kunde gå bort direkt. Vilken service, på så sätt sparades det ett par timmar i Lund.

Det gick inte så bra att göra den på Ludvig, de sa själv att de hade varit lite väl optimistiska om att han skulle klara det. Barn brukar göra det från sju års ålder och Ludvig är ju ändå bara fem.

Tillbaks på avdelningen var det dags för samtal med läkaren och Kristian hade en lapp med sig med en del frågor. Vi undrar en del över hans syn och på den ena medicinen så är en av biverkningarna en massa med ögon och syn. Tyvärr så är inte denna medicin så mycket använd så läkaren visste inte eller hade inte sett så många biverkningar. Ludvig klarade ju inte av den vanligaste medicinen så därför får han äta denna istället.
Läkaren var imponerad och märkte stor skillnad på Ludvig sedan han var inlagd, Ludvig har blivit mycket mer öppen och pratglad. Nu pratar han lika mycket som innan BMT:n, tråkigt bara att det inte alltid är sammanhängande och det är mest vi som går med honom hela dagarna som hänger med i hans svängar när han pratar. Han kan verkligen hoppa mellan samtalsämnena men det gemensamma är att det är sådant han har gjort tidigare och så är det mycket om födelsedagar, sommar, vinter, vår och höst.
Hans puls låg fortfarande väldigt högt så de skulle konsultera läkare i mellan och så blir det ev ett nytt EKG nästa gång. Vi slipper åka in nästa vecka för provtagning för då ska hemteamet komma och ta proverna och så åker vi in veckan efter. Då ska vi även få ett vaccinationsschema.

Idag fick han sin första vaccination, den mot pneumokocker och den ska han ha sammanlagt tre doser av, precis som man gör på små barn.
Eftermiddagen var ganska dryg, han var inte på så väldigt bra humör och han var ganska högljudd när jag pratade med psykologen. Vi ska höras av i nästa vecka och då ska fler besök bokas in. Nästa vecka ska vi även träffa kurator och neurolog. Ludvig har idag frågat om alla veckans dagar, vad vi ska göra och om vi inte ska använda bilen.
Jag sa nog fem, sex gånger att på tisdag i nästa vecka ska vi träffa Lars och när det gick upp för honom så lyste hela ansiktet upp och så sa han, då ska vi ta bilen, inte så långt, jag tror det ligger vid Mobilia. Så rätt så, han har full koll på var de olika läkarna håller till. Sen är det så att Lars är ju en av favoritläkarna för Ludvig, det är han man busar med som han säger :-)

Nu har vi inte så mycket mer inplanerat denna veckan, förutom att Nora ska ha sin andra dos av svininfluensa sprutan på fredag. Pratade med Bvc idag och sköterskan där sa att de har ingen erfarenhet av andra sprutan om de får mer eller mindre biverkningar men om hon hörde något så skulle hon höra av sig.
Så ni som har barn som har fått andra dosen, ni får gärna lägga in en kommentar om hur det var med den :-) De har kanske inte börjat ännu med andra, på vår Bvc börjar man på fredag.


2 kommentarer:

  1. Katarina skulle få andra dosen innan januari är slut (hon går i sexan) men för Malin har jag inte hört något ännu. Hon var nästan allra först ut av alla jag hört och när vi kom till hennes första tid hade vaccinet inte kommit till Sverige ännu så vi kom tillbaka nästa dag. Både Kata och Malin blev hängiga och febriga av första dosen.

    SvaraRadera
  2. Hej! Grann barnen fick sin andra dos igår på bvc. De får det t.o.m före barnen som räknas som högrisk grupp som våra barn. Jag kollade med dagvården idag och de sa att det var ingen brådska med dos 2. Bara det blev ett halvår sen den första gavs. Vi blir kallade först till nästa vecka. Grann flickan fick lite feber första gången men ungefär samma temp den här gången dock mer frossa och influensa symptom. Hon vill inte äta, trött och lite förkyld. Reaktionen kom snabbare dessutom nu. Sist tog det ca ett dygn innan febern kom.

    Kram!

    SvaraRadera