tisdag 12 januari 2010

Vilken bra dag

Ludvig vaknade vid fyra och behövde gå på toaletten och sen slumrade han till igen men sen började han med sitt nya mantra, jag är ensammen. Vid halv fem gick jag in och la mig hos honom och flera gånger sa han, kom, det trots att jag låg hos honom men då behövde jag ju bara klappa lite på hans huvud och så somnade han om. Vid sju smög jag in i min egen säng igen och tänkte, nu ska vi se hur länge det dröjer innan han vaknar. Jag hann faktiskt somna innan han och Nora vaknade, de vaknade inte förrän 8.30.

Vi var inte duschade och klara förrän närmre lunch men eftersom det var sen frukost hoppade vi över lunchen och åt tidigare middag istället.
Ludvig och Nora satt och tittade på tv ett tag på förmiddagen men sen har de faktiskt kunnat leka tillsammans. Ludvig har varit lugn idag, kan vara för att han har sovit bra inatt men Nora har varit desto mer skrikig.
Eftersom Ludvig behöver så mycket hjälp som han gör så blir det ofta att en av oss är inne hos honom och den andra får fixa till markservicen, som tvätt, mat, handla och ja de vanliga vardagliga sakerna. Då blir det att Nora blir arg när hon inte får som hon vill, skriker som en galning, kastar saker omkring sig och beter sig allmänt illa men tror att det handlar mycket om avundsjuka och under stimulans. Det är så synd att hon inte kan vara på dagis, hon hade verkligen behövt den sociala biten.
Kristian pratade med läkaren igår och han sa att det var alldeles för tidigt att lämna henne på dagis pga infektionsrisken.

Dessa dagar när det mesta fungerar utan alla dessa bråk, skrik och okontaktbarheten då känns allt så bra.
Visst vi vet att vi har mycket framför oss, risken är inte över, vi vet inte hur det kommer att bli med hans sjukdom men ändå känns det så bra. Det känns som om vi har fått en andra chans med Ludvig, han lever och än så länge mår han bra. Kan livet bli bättre? I varje fall just nu :-)
Det känns bra andra dagar också, ni får tolka det som ni vill :-) men allt är lättare när det flyter på och vi är ju alltid glada över att vi har fått den här andra chansen med honom men jag tror ni förstår vad jag menar.

Kram på er!

6 kommentarer:

  1. Visst har ni fått en andra chans och detta är ju fantastiskt!
    Hoppas ni får en lugn natt och en fin morgondag.
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  2. Det är så skönt att höra om era bra dagar också! Antar att det är ett helt annat perspektiv på "bra" efter allt ni brottas med. Klart att Nora måste agera ut ibland. Blir skönt för er alla när hon kan gå på dagis, och när vädret blir bättre för utomhuslek. Kram från Karin

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vill bara skicka en hälsning till er! Följer fortfarande din blogg och tänker mycket på er.
    Skulle Nora vilja leka med Frida någon dag ute när vädret är ok så hör gärna av dig!
    Kram Jenny W (Maya och Fridas mamma)

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Förstår vad du menar och jag är så glad att ni kan njuta av dessa bra dagar! Vad framtiden bär med sig får framtiden visa!
    Fortsätt glädjas och koppla av lite när allt bara flyter på!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  5. Jenny, vi leker gärna med Frida någon dag. Vi har inte så mycket planerat så kan inte ni höra av er när ni har tid?
    Vi får ta emot besök så länge våra besökare är friska :-)så vi kan vara inne om inte vädret är så bra.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej igen!
    Jo jag hör av mig! Just nu (började idag), är Frida förkyld och Maya har feber och ont i halsen (efter en frisk julledighet började dagis i tisdags och bang....)
    Sen börjar jag skolan på mån så det blir fullt upp nästa vecka:-) Men, när vi är lediga och friska hör jag av mig så det kan lekas lite!
    //Jenny

    SvaraRadera