lördag 30 januari 2010

Lördag

Jaha, då var det lördag igen och precis som vanligt undrar jag var dagarna tar vägen. Sista lediga veckan för Kristian, på måndag börjar allvaret.
Natten var lite stökig med Ludvig för han är genomförkyld så det har blivit många rundor till hans rum för att snyta honom.

Barnen vaknade vid åtta och sen får det dröja en timme innan frukost för Ludvigs tabletters skull. På förmiddagen sen kom farmor och farfar på besök och då blev det en fika.
Vi gick ut en liten stund i trädgården och Ludvig fick gunga lite men det blev en ganska kort stund för Ludvig är ganska frusen av sig, dels allmänt och ännu mer nu när han är förkyld.

Idag när han skulle ta på sig sina kläder tänkte jag, jag testar och ser vad han säger om han själv skulle testa att ta på sig. Han fick strumporna och efter lite protester så började han försöka, det gick ganska bra. Jag fick hjälpa honom att dra upp den ena och den andra snurrade jag så han hade hälen rätt. Kalsongerna fixade han utan problem, dock fastnade slangarna i dem så han hade svårt att resa sig :-), jeansen fick han också på sig, fick hjälp att dra upp dem sista biten och sen att knäppa dem. Skjortan tog jag på honom men annars så...
Likadant sen när vi skulle gå ut så har han blivit bättre på att hjälpa till att få på sig stövlarna, han pressar själv ner foten vilket han inte gjorde från början.

Han har lekt själv korta stunder idag, lekt mycket mer än innan. Det blir fler timmar lek, färre timmar tv tittande. Det är när vi ser att han blir riktigt trött och han börjar vela för mycket då sätter vi på en film eller tv:n för att få ner honom och få honom lugn. Fungerar ibland men inte alltid.
Det som är jobbigt är att se att han inte hittar själv, nu börjar han i varje fall att känna igen sig lite men det är väldigt korta bitar han går själv här i huset och han trevar väldigt mycket. Det är många väggar, karmar och bord han går in i när han försöker och han ser lika förvånad ut varje gång, precis som han tänker, vem har satt det där :-)

Måste ändå säga det än en gång, det går bättre och bättre för varje dag. Han är lugnare och tryggare än vad han var från början. Visst det kommer utbrott och han kastar saker omkring sig men det kommer mer sällan och det är lättare att avleda honom. Sen om det är vi som har lärt oss eller det är som han mår bättre.
Vi märker att han börjar komma tillbaks mer och mer. Kommer ihåg mer saker från innan sjukhustiden, pratar mycket gamla minnen. Men allt detta har jag skrivit innan men...

Nu ska jag visa Ludvig bilder från Astrid Lindgrens Värld, något han pratar mycket om nu :-)

Ha en fortsatt skön helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar