onsdag 6 januari 2010

Sol och skarpt ljus




Natten har gått så bra, tur att där är några sådana också. Synd bara att de kommer så sällan. Ludvig somnade vid åtta igår och så vaknade han klockan sex imorse och behövde gå på toa och ville dricka lite och sen la han sig ner igen men vaknade till liv efter 45 minuter då han började nysa. Fast jag tycker det är okej, allt efter klockan sex är mänskligt :-)

Det dröjer aldrig länge efter att Ludvig har vaknat förrän Nora vaknar så det slutade med att jag och barnen satt i soffan och tittade på Tjorven och Skrållan, ganska mysigt.

Tiden går så fort på förmiddagen, Ludvig får sina tabletter vid åtta och sen måste vi vänta en timme innan frukost, sen är det dags för dusch och insmörjning (huden var torr innan BMT men ännu värre nu), lite nya kläder och lek. Helt plötsligt är klockan närmre elva.
Jag tog barnen med mig ut i trädgården innan lunch, det var så fint väder, solen sken och snön låg vit och fin i trädgården. Tänkte att jag skulle testa något nytt på Ludvig idag, förra gången det var så mycket snö så såg vi att han blev irriterad så idag fick han solglasögon på sig när vi gick ut. Verkade funka hur bra som helst. Han satte sig på gungan och tog rejält med fart och sen så snurrade han runt med gungan. Visst att han missade någon gång när han skulle sätta sig men som tur är så är inte gungan hög och snön gjorde att det var mjukt att landa :-)
Det var inte så lång tid han ville vara ute, han tyckte att det var för kallt så han gick in igen och jag och Nora passade på att gå ner till Ica och handla det vi saknade till lunchen.
Gjorde en av barnens favoriter idag, kokt kyckling, ris och currysås. Frågan är om Nora mår helt okej ännu, hon är inte så sugen på mat men hon tog sin välling igår i varje fall och det är alltid något. Hon är inte dålig i sin mage men...man kan väl ha ont i magen och inte ha någon aptit ändå.

Mormor och morfar kom hit en sväng och pratade med barnen, ja lite med oss också förstås :-) därefter kom grannen och hennes ena dotter in och fikade. Ibland är det skönt att det händer saker, Ludvig lyser upp så när han har besök (oftast) men sen kan det bli bakslag och han får en massa utbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar