måndag 4 januari 2010

Bra start på året eller???



Igår var det kallt, riktigt kallt men solen sken så vi tog på oss och barnen och gick ut.

Ludvig cyklade och vi andra gick. Det blev lekplatsen vid kyrkan, den trivs Ludvig på. Han börjar känna igen sig där och han hittar bra. Ännu ett framsteg kom igår, när vi skulle ut så skulle Ludvig ha på sig overallen och den klarade han nästan helt själv och sen var det dags för vantarna och när vi hade satt på den ena så sa han jag kan försöka själv med den andra. Det gick inte så bra men han försökte i varje fall och det betyder mest av allt. Det är inte lönt att vi säger till honom ATT han ska göra något utan det ska vara av hans egna fria vilja.


Vid kvällsmat började Nora säga att hon hade ont i sin mage men hon åt lite. Hon fortsatte ta på sin mage och säga ont i magen. Vi gjorde vid henne ganska tidigt och hon sov innan klockan var sju. Ludvig kom i säng redan halv åtta och jag och Kristian bestämde oss för att sätta oss och kolla på film. Hur länge varade friden, inte många minuter för Nora kräktes ner hela sig själv och hela sängen.
Det är det absolut det värsta jag vet, kräksjuka. Får ångest bara jag hör att någon i min omgivning har det, börjar kallsvettas, frossa och må illa själv. Inte så mycket att göra när det är ens barn än att ta tag i det och börja renbädda och tvätta. Kristian tog Nora och duschade henne och jag tog rummet. Fyra gånger kräktes hon men det var bara en gång i sängen, de andra gångerna var vi beredda med en bunke :-)
Jag och Kristian bäddade ut bäddsoffan där uppe och la Nora där och så kollade vi på film där istället.
Det slutade med att Nora och Kristian sov på soffan och själv så varvade jag min egen säng med Ludvigs. Han hade en lite dryg natt, dock inget bråk men lite mantra så då var det lättare att lägga sig hos honom.

Nora vaknade vid halv åtta, pigg som en mört och tjatade om macka och dricka. Så idag har hon druckit avslagen cola och sen har hon ätit lite. Inget mer kräk och ingen konstig bajs så vi får väl se vad det var. Lär ju märkas inom ett par dygn om det var kräksjuka eller vad.
Håller tummarna för att Ludvig klarar sig eftersom det brukar sitta i ganska länge på transplanterade barn. Själv tryckte jag i mig vitpepparkorn, har hört det av någon att det ska vara bra för att slippa bli sjuk. Vet inte om det fungerar men det är värt ett försök så min frukost bestod av 7 vitpepparkorn och ett glas Loka :-)
Idag har det varit innelek och vi har spelat lite spel och tittat på film. I eftermiddags så byggdes det koja i soffan där uppe och barnen hade så kul att det hördes i hela huset.




1 kommentar:

  1. Blärk för kräksjuka - vi kom snabbt ur den denna gång och bara 2 av 5 drabbades (eller 5 av 10 om vi ska räkna in min brors familj + mina föräldrar). Håller tummarna för att Ludvig (och ni andra) ska slippa! Även vi har köpt vitpeppar nu, i förebyggande syfte. Handsprit är det annars som gäller hos oss i magsjuketider.

    Vilken jättefin svartvit bild på barnen!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera