tisdag 5 januari 2010

Uteblivet läkarbesök

Idag skulle vi ha träffat neurologen här i Malmö men hans sekreterare ringde igår och sa att han var sjuk men att hon skulle skicka en ny kallelse. Vet att det är svårt att få tid, mycket populär läkare med massor av patienter :-) så om han tyckte att det var för länge innan vi fick en tid så skulle han själv höra av sig.

Igår ringde de även från klinisk fysiologi och sa att de hade fått in en remiss från vår läkare i Lund, Ludvig skulle göra en spirometriundersökning. Ett lungtest för att upptäcka en ovanlig form av lunginflammation som kan uppstå efter en BMT. Det är tydligen svårt att hitta denna inflammation utan den här undersökningen. Sen är det så att vi vet inte om det fungerar på Ludvig och det hade läkaren skrivit i remissen, det är så att han måste blåsa vid en exakt tidpunkt och eftersom där är fördröjning när man pratar med honom så kan det bli problem men vi gör ett försök. Vi fick tid till på fredag så det var snabbt.
Läkaren från Lund ringde igår för att bekräfta om hemteamet skulle komma och ta prover på Ludvig för att vi ska slippa köra till Lund men de började inte igen förrän i nästa vecka så efter samrådan läkare emellan så kom de fram till att vi behöver inte ta några prover förrän i nästa vecka. Jag berättade då att vi skulle till Lund på fredag men läkaren skulle försöka ändra tiden till nästa vecka för att slippa köra en extra gång. Han skulle höra av sig igen om vilket men än så länge har vi inte hört något så jag får nog ringa på torsdag för att höra :-)

Tydligen är det så att det har kommit nya rön när det gäller åter vaccinering av BMT barn så redan i nästa vecka ska Ludvig få någon vaccination, den mot pneumokocker och sen har de ett speciellt schema som de följer för att han ska få alla vaccin igen. Där är vissa, tror det var de mot mässling&co som de måste vänta ett år med.
Nästa vecka är det tre månader sen BMT, tiden har gått fortare än vi trodde. Det är snart dags för Kristian att börja jobba, funderar på att han ska börja den 1 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar