söndag 24 januari 2010

Trött söndag

Ludvig vaknade redan innan sju och det var inte lönt att försöka få han att somna om.
Han har själv varit så att han vill att det ska hända något hela tiden vilket vi vet att han egentligen inte orkar med. Mycket riktigt, idag har varit en ganska dålig dag när det gäller humöret och att uppfatta saker.
Innan farmor och farfar kom strax efter tio hade han haft ett utbrott där glasögonen fick stryk igen så nu blir det till att åka till optikern igen. Han var mest bara arg och svamlade om saker som vi inte förstod och det tog ett bra tag innan vi fick ner honom till normal nivå igen.
Antagligen visste han precis själv vad han ville men kunde inte förmedla det till oss.
Vi fikade med farmor och farfar och när de sen hade gått så lekte barnen lite och så gjorde vi tidig middag. Därefter gick vi ut på lekplatsen men idag var det inte alls skönt att vara ute. Barnen lekte i varje fall lite på lekplatsen och om inte annat så märker vi skillnad på Ludvig där. Han har blivit jätteduktig på att klättra i nätet, han sätter sig på kanten och kastar sig bakåt och sen tar han sig upp och över kanten själv. Visst, han får treva för att hitta kanterna och hörnorna men han fixar det själv. Även på gungpandan tar han sig upp själv utan problem och även ner, det gjorde han inte i början när vi var hemma.

Denna vecka som kommer är sista veckan som Kristian är hemma och vi har en del inbokat.
Imorgon får vi besök av Linda och Nora ska få gå bort på dagis och träffa sina kompisar och fröknar, på tisdag kommer hemvården och tar prover, sen kommer mammas kusin på besök och på eftermiddagen kommer specialpedagogen från dagis och hälsar på. På onsdag är det tomt än så länge och på torsdag ska vi först till kardiologen i Lund och sen ska vi till Dagvården i Lund och träffa BMT läkaren.
Så ser veckan ut än så länge, vi får väl se om det blir fler saker inbokade under veckans gång.
Ludvig har redan frågat om när vi ska ha bilen och då sa jag på torsdag och att vi skulle till Lund och sen har vi fått höra det resten av dagen. Ska räkna gångerna innan vi åker på torsdag :-)


1 kommentar:

  1. Det låter inte precis som "fritid" att vara hemma med Ludvig och Nora - ni har verkligen späckat schema. Förstår att det är lite jobbigt att Kristian snart återgår till jobbet. Annette, läste din hälsning till mig - det är minst lika roligt för oss att få träffa Ludvig och hans familj! Det är verkligen mysiga bekanta! Lustigt hur Malin och Ludvig fäste sig vid varandra nästan direkt på dagis.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera