måndag 25 januari 2010

Dagisbesök

I morse när vi hade ätit frukost tog jag på Nora ytterkläderna och gick bort med henne till dagis. De har uteförmiddag varannan måndag och det var idag så det passade bra för oss att komma. Det var inga problem att få henne till att somna igår, vi sa bara att vi skulle gå och hälsa på dagis och så la hon sig tillrätta :-) Hon saknar verkligen sina kompisar. Fast idag var det kallt och trots att vi hade satt på henne en hel del kläder så frös hon och vi gick hem efter mindre än en timme men nu har hon varit och sagt hej. På torsdag har de utedag igen och då ska fröknarna höra av sig och så kanske vi går bort till lekplatsen där de är. Får passa på nu i Kristians sista lediga vecka.

När vi kom hem så kom Linda på besök och då fikade vi och satt och pratade. Det är så mysigt när vi får besök, ett avbrott i vardagen.
Kristian tog barnen med sig ut i trädgården men Ludvig klarade bara en kvart i kylan och sen ville han in igen.
Jag tog hans glasögon med mig och körde till Mobilia för att fixa till dem, som vanligt så har de tagit stryk när han blir "trött". Trött säger han när vi inte förstår riktigt vad han menar eller om vi säger till honom något som inte passar.
När vi skulle ta hans reservbrillor så upptäckte vi att det ena glaset var borta så han måste ha tappat det när vi inte har märkt det. Jag pratade med dem i affären om man kan sätta i ett nytt glas utan att han är med, de brukar ju behöva mäta mitten av pupillen men jag tyckte de borde ha det uppskrivet sen tidigare. Tjejen i butiken sa att det inte var några problem utan hon kunde beställa nya glas. Jag berättade varför jag inte kunde ta med Ludvig och efter en stund och när hon hade gjort beställningen så sa hon, då är han en tapper liten kille. Och visst är han en tapper kille.

Idag har Ludvig själv gått från soffan i vardagsrummet där uppe till sitt rum, mycket trevande men han hittade in. Han har stått och hoppat jämfota, han knäppte upp sin overall efter han hade varit ute och började dra ut sina armar men sen fastnade han. Alla små saker är så STORA för oss.
Vi märker att han har problem att spela spel på datorn nu, det har han klarat jättebra tidigare men nu fungerar det inte. Tänker så att när vi kommer till Hab borde de ha någon lösning, en annan sorts dator eller tangentbord eller något, vi får väl se.
Efter han hade försökt spela så tittade han på foto på datorn och han hade full koll på både Västervik, Skånes djurpark, släktingar och kompisar och det är kul att höra.

Imorgon är det fullt schema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar