lördag 9 januari 2010

Första utflykten efter BMT:n

Vi fick sovmorgon, ända till klockan sju. Wow vad härligt en lördagsmorgon men det sägs ju att morgonstund har guld i mun :-)

Vi åt frukost, duschade och gjorde oss klara för en kortare utflykt idag. Vi bestämde oss för att åka hem till mormor och morfar, tänkte kolla hur Ludvig reagerade på att komma hemifrån och då inte bara för att åka till Lund.
När vi skulle ta ner Ludvig från ovanvåningen så var det lite svårt, som det ofta är men jag sa att vi skulle åka till mormor och morfar men fick inte så bra gensvar utan han började prata om att han fyller år på sommaren (han pratar ofta om det).
När vi väl kom ner så satte vi på honom åksjukebanden och han tittade förvånat på oss och vi sa ett par gånger vart vi skulle.
Till slut säger han, så vi ska bara åka en kort bit, ingen lång bit som till Lund, bara hem till mormor och morfar och sen hem igen och sen kom leendet.

Vi körde förbi nya Ikea och det såg han när de höll på att bygga och mycket riktigt så kände han igen det och sa att det är nya Ikea, är det färdigt ännu? Har nog inte full tidsuppfattning :-)

Vid Hyllie så såg han de stora vägarbetena och det är detta som gör oss så förvirrade med hans syn. Det känns ju mest som om det är orienteringsproblem, synintryck och avståndsmätning han har problem med. Han har inga problem med att se på tv, han pratar ofta om vad som är på tv:n, han känner igen personer på foto. Han har problem när han leker men då är det också med avståndet. Hoppas på att vi kan få svar på dessa frågor framöver.

Det gick jättebra hemma hos mormor och morfar och nu när vi satt och åt middag så sa han, ska vi köra mer idag eller vi ska vara hemma och ta det lugnt? Imorgon kan vi åka någonstans igen sa han sen och visst kan vi det. Vi sa just det när vi körde hem att vi kanske får köra ut lite då och då med honom för att han ska börja få tillbaks ännu mer minnen.

1 kommentar:

  1. Det låter som en riktigt härlig dag för hela familjen. Så skönt att ni kan börja vistas utanför hemmet (och sjukhuset).
    Hoppas söndagen blir lika fin.

    Hälsningar från
    Mittskepp 15

    SvaraRadera