onsdag 21 april 2010

Äntligen utskrivna

Idag blev vi äntligen utskrivna. Det som vi trodde bara skulle bli en provtagning och en ask penicillin blev 23 dagar som inlagda på barnkliniken.
Vi ska inte klaga, vi kunde haft det värre. Vi hade kunnat vara tvungna att stanna på plats hela tiden men det har vi ju inte behövt, vi har varit hemma mycket mellan behandlingarna.

Nu hoppas vi på att bakterierna är borta, lär vi märka nu när de har avslutat antibiotikan. Jag frågade om det brukar gå fort att de kommer tillbaka efter avslutad behandling. Förklaringen är att de kan komma tillbaka nästa gång CVK:n används, ganska logiskt men så har vi inte tänkt innan. Det är ingen fara så länge bakterierna håller sig i slangen men när de sen sprutar in koksalt så följer bakterierna med in i blodet (om där nu är några som överlevt saltsyran).
På måndag ska vi in och ta nya prover och då tar de ny odling på blodet för att se om där finns några nya.

Idag ska vi njuta av att vi alla är hemma igen och ska köpa pizza till middag och sen ska vi poppa popcorn och sätta oss i soffan för att se Ronja Rövardotter. Ludvigs önskemål om film.

Karin, säg till när ni har tid att träffas. Ludvig längtar också efter Malin, frågar ofta om inte Malin är hans kompis :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar