lördag 3 april 2010

Påskfirande

Trots allt så har vi firat påsk. Liten rapport om helgen får ni väl ha efter förra negativa inlägget :-)

Igår fredag körde jag och Nora och hämtade hem pojkarna strax efter åtta. Vi hann hem och Ludvig gick upp där uppe med Hjärtils (nallen) och när vi sen skulle äta frukost strax efter så började det. Inget passade, han kunde inte hålla det, han kunde inte dricka det och så började han fråga var han skulle sova. När vi svarade sjukhuset så sa han, det är mycket roligare att sova hemma, var ska jag sova och vi svarade samma sak och han sa samma sak. Så höll vi på i ca en timme.

Han frågade mycket om påsk och vad vi skulle göra, till slut så fick han gå upp och duscha och sen fick han frukosten i soffan framför tv:n men inte ens det funkade jättebra så till slut fick han vara utan frukost. Farmor och farfar kom hit och pratade lite, idag påskafton så åkte de iväg på semester.
Efter lunch, vilken han åt så gick vi ut på lekplats och sen var vi i trädgården och lekte. Fikade med kaffe, saft och bullar i trädgården, kändes verkligen som vår och det var riktigt skönt. Barnen lekte och hade kul så det var en skön stund.
Klockan fyra var det dags att vara på avdelningen för mediciner och sen åkte vi hem till mormor och morfar för att äta middag. Vid halv åtta körde jag pojkarna till avdelningen och Nora stannade hos mormor och morfar. Första gången som hon sov borta själv och hon hade det supermysigt.
Idag körde jag och hämtade pojkarna vid 8,30 och så åkte vi hem och åt frukost. Idag gick det lite bättre, Ludvig hade nog fått lite kläm på vad som skulle ske, kontrollen igen.
Jag stack iväg till Mobilia och handlade påskpresenter, blev mycket dyrare än vad det var tänkt men vad gör man inte för att glädja barnen lite extra i svåra stunder.
Körde och hämtade Nora och körde sen hem. Fixade lunch, det kom ett chokladbud från Sussi med familj, en god tröst i ensamheten det gör alltid gott :-)
Gick ut i trädgården en liten stund men fy vad kallt det blåste så det blev en ganska kort stund.
In och fixade mellanmål och sen var det dags att åka iväg för att få mediciner och sen åkte vi hem till mormor och morfar för att äta påskmat. Lika mätta som vid ett julbord så fick barnen sina paket och Nora blev överlycklig över sitt paket men Ludvig satt mest och beklagade sig över att han var trött, ville sitta på golvet, ville inte leka, ville leka, ville äta, ville inte äta osv. Det gick inte att få igång honom speciellt. En liten stund klarade morfar att få igång honom och det var när han tog fram den stora pilatesbollen men efter fem minuter så sa Ludvig att han var trött.
Först när jag tog på hans armband och vi skulle åka så kändes det som om han kom till en sorts ro, att han visste vad han skulle. Att få åka tillbaka, få sina mediciner och få sova för att det sen ska bli en ny dag.
Jag och Nora körde hem och hon somnade gott ganska fort efter att hon lagt sig. Grannen kom in och vi satt och pratade och nu sitter jag här och skriver. Konstigt nog så går dagarna ändå så extremt fort. Tur är väl det, snart är vi hemma fullt ut igen och kan återgå till det vardagliga igen, vår vardag som säkert ser helt annorlunda ut än många andras.

Imorgon har vi inget speciellt inbokat, vågar knappt planera något eftersom vi hela tiden måste se dagsformen på Ludvig. Får kanske fotografera lite och lägga in lite bilder här, det var nog ett tag sen igen :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar