fredag 2 april 2010

Uppdatering efter läkarsamtal

Läkaren kom som sagt in igår och hade tråkiga nyheter med sig.
De hade hittat ytterligare bakterier som växte i Ludvigs blod, något som hon själv aldrig hade hörts talas om, något ekologiskt eller det var något från växtriket samt stafylokocker. Stafylokockerna är sådana som man vanligtvis har på huden och som man sällan blir sjuk av men Ludvig har då blivit det pga sitt dåliga immunförsvar och de andra vet vi inte var han har fått de ifrån.
Jag frågade om det kan vara så att han har fått det när han var ute och rullade sig nerför backen i gräset i måndags. Läkaren flinade lite och sa att det har han väl gjort förr eller? Njae inte sen transplantationen, för senast när han gjorde det så var där snö och då kom han inte i kontakt med gräset.
Så då kom det dåliga samvetet direkt, kan det vara rullningen i gräset som har orsakat att han har blivit sjuk. Som jag sa till ett par stycken, vi har varit så strikta med allt så vi kan inte förbjuda mer än det vi redan gör. För att ta fram det positiva så har han klarat sig så otroligt bra, detta är första infektionen sen vi kom hem så vi måste ha gjort ett bra jobb med att ha skyddat honom.

Det negativa med att de hittade nya bakterier är att de var tvungna att byta antibiotika så då börjar man om från noll igen så det blir ytterligare 7-10 dagar och han måste ha det intravenöst. Det positiva är att det går att bota ganska enkelt med just antibiotika.
Han får ganska mycket cortison intravenöst vilket är inflammationshämmande och det gör att febern möjligtvis hålls nere för han har ingen feber och har inte haft sedan i tisdags. Hans aptit ökar men han har svårt för att äta, aptiten beror också på cortisonet och nu var hans sockervärde lite för högt så det skulle tas nytt prov imorgon igen, detta kan också bero på cortisonet. De var i kontakt med Ludvigs hormonläkare, doktor J igår och då blev han ordinerad cortison tre gånger per dygn istället för fyra.

Detta är inget som smittar oss för övrigt friska personer för då hade vi inte fått röra oss fritt på avdelningen.
Vi behöver inte vara på avdelningen under dagarna, det räcker att vi är där när han ska ha sin medicin kl 8,00, 16,00, 24,00. Så vår lösning är att han blir hämtad på sjukhuset 8,30, vi åker in och får medicin kl 16, åker hem och åker sen tillbaka och sover på sjukhuset. Inte jättebra lösning för honom eftersom det stör hans struktur men...vad är alternativen.

Malin, visst får Ludvig påskägg fastän han är på sjukhuset och sen kommer vi nog att fira en påsk till när han blir utskriven. Han hade jätte gärna lekt med dig och det får han också för personalen men han är så otroligt trött så han orkar bara en riktigt kort stund just nu så kanske vi kan vänta tills hans bakterier är borta.

Nu kallar sängen på mig för att jag ska orka äta all påskmat imorgon.

Ha en riktigt skön helg!

3 kommentarer:

  1. Jag tror att ni har skonat Ludvig från väldigt många potentiella infektioner genom er försiktiga livsstil och det är ju jätteskönt att han har fått klara sig så här länge hemma ändå. Malin har inte sett din senaste hälsning så kanske att hon skickar en egen kommentar när hon kommit in igen. Hon är ute och hjälper Peter att ta ner ett träd.

    Hoppas att ni hinner med några sköna stunder mellan sjukhusbesöken!

    Påskkram från Karin

    SvaraRadera
  2. Hej! Har inte läst bloggen på ett par dagar Detta var ju verkligen inga roliga nyheter. Du vet nog innerst inne att du/ni gjort allt för att hålla Ludvig borta från risker. Lycka till och tänker på er.
    Hoppas du fick sova gott och att påsk maten smakade. Stor Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Ja Madde, vad ska man säga?
    F_n vad livet är j_vligt ibland.
    Håller tummarna för att medicinen verkar fort på den lille hjälten.
    Igen måste jag bara säga; jag beundrar er alla fyra så otroligt mycket.
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera