onsdag 7 april 2010

Det är vår i luften

Idag har det varit riktigt skönt vårväder och vi har varit ute en del och njutit av solen.
Kristian ringde efter att ronden hade varit hos dem, Ludvigs feber hade gett med sig under natten så de misstänkte att den kom av att han blev lite stressad av narkosen igår.
De kom fram till att det skulle göras en röntgen för hans CRP som var bra igår hade gått upp till 49 idag.
Vi fick tid till 10,20 så jag och Nora körde in och hämtade dem på barnkliniken och körde dem till akuten. Jag och Nora körde till Mobilia och fixade Barcatröjor till Max och Anton och så kunde jag inte motstå nya vårskor till Nora. Jag köpte ett par som var ganska stora, 2 cm större än hennes fot för jag tänkte att hon skulle kunna ha de på sensommaren också. När hon sen provade dem när vi var ute så sprang hon ifrån den ena trots att vi hade lagt i en sula :-)
Vi körde tillbaka till röntgen och hämtade killarna. Jag och Ludvig gick upp till avdelningen och de andra körde iväg och köpte fika.
Jag frågade sköterskan vad planerna för Ludvig var och hon sa att en läkare skulle kolla på plåtarna men just nu fanns ingen läkare på avdelningen.
Jag frågade om det var okej att vi gick ut på lekplatsen, vill ju inte missa det fina vårvädret och det var okej och så skulle de ringa när och om de fick några besked.

Vi fikade på lekplatsen och sen kom psykologen ut och lekte lite med barnen och vid tolv gick jag och Ludvig upp på avdelningen igen för att fråga om det var okej att åka hem mellan behandlingarna. Läkaren satt på expeditionen så jag passade på att fråga honom och då kollade han svaren meddetsamma och där var inget på lungorna. När det gällde CRP så skulle de ha kontakt med infektionsläkaren för att få reda på mer om hans bakterier och samtidigt höra om antibiotikan.
Vi körde hem och åt lunch, lekte lite och sen gick vi ner till Ica och postade ett brev och köpte glass och sen var det dags att åka tillbaka för medicin igen.
Ludvig fick träffa Tess från dagis innan vi åkte iväg, jag mötte de på vägen. Ludvig skruvade generat på sig och visste inte riktigt vad han skulle säga eller göra.

När jag och Ludvig kom upp på avdelningen möttes vi av läkaren som följde med oss bort till rummet. De hade pratat med infektionsläkaren och han har stafylokocker och den antibiotikan han får nu tar inte de bakterierna. Först trodde man att det var hans egna stafylokocker men nu misstänker man att de är från hans CVK så då skulle man ta blodprov från hans slang samt från armen och sen ska de jämföras.
Det betydde att våra planer ändrades, vi fick inte åka hem och äta middag och sen komma tillbaks utan vi skulle stanna. Dels för att de skulle ta proverna i armen och då måste armen emlas en timme innan och sen skulle han få ytterligare en sorts antibiotika för de nya bakterierna och det är genom dropp och det tar en timme för att droppa i. Så nu har han en antibiotika som går in i hans CVK tre gånger per dygn och en antibiotika i dropp två gånger per dygn. Kan ni gissa vad som hände när han fick den nya sorten, han fick en biverkning (som han fick av allt annat i Lund, sånt som ingen annan fick). Det började klia på hela honom. Jaja, det finns Tavegyl i värsta fall :-)

Kristian körde in och köpte mat till sig och Ludvig och sen körde jag och Nora hem. Det var meningen att jag skulle ta några nätter nu men jag hade inga saker med mig och Kristians stod kvar så han tog denna natten också.
Pratade med läkaren idag igen angående intyg för att Kristian måste vara hemma så nu har han fått ett intyg om Vård av allvarligt sjukt barn till fredag nästa vecka.

Läkaren idag hade varit i kontakt med Doktor D i Lund angående CVK:n, om de ev skulle ta bort den men efter övervägande och eftersom det är första gången han har bakterier så ska den sitta kvar eftersom man snart ska sänka den immun sänkande medicinen. Skulle det hända något då så behövs CVK:n.

Nora börjar också hosta och ha sig här hemma nu, är hes så emellanåt kommer det knappt några ord från henne. Kan det vara så att Ludvig har smittat henne nu med sin hosta?
Innan Ludvig gick upp till avdelningen igen så kastade Nora sig om hans mage och kramade honom och Ludvig log stort och sa, hon gillar mig jättemycket. Syskonkärlek på hög nivå. Ludvig är Noras stora idol, allt Ludvig gör vill hon göra, allt han har på sig vill hon ha på sig.

Oj nu blev det ett sånt långt inlägg igen men jaja så är det vissa dagar.

Ha en skön onsdagskväll och passa på och njut av våren som vi hoppas håller i sig hela veckan.

2 kommentarer:

  1. Måste bara dela med mig - tror att även Malin har vårkänslor :-) Hon sa idag, utan särskild anledning "Hur bestämmer man om man vill gifta sig med någon, frågar man bara eller?" och jag berättade lite om att fria etc. (Tänkte att de kanske hade pratat om prinsessbröllopet på dagis eller så). Efter en liten paus sa hon "När jag blir lite större så får jag se om det är jag och Ludvig som ska gifta oss med varandra". Det är svårt att inte skratta eller så, men jag tog på mig den allvarliga minen och sa att det skulle bli intressant att se...

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Tack för att du håller oss uppdaterade. Vi blir ledsna, glada, förhoppningsfulla när vi läser din blogg.
    Du är fantastisk Madde!
    Kram
    Marianne

    SvaraRadera