torsdag 15 april 2010

Besök på Mobilia

Idag kom ronden tidigt men det spelade inte så stor roll för det skulle tas koncentration på blodet en timme efter att droppet var klart.
Droppet var klart strax efter tio så vi tänkte att där kunde inte vara så mycket folk på Mobilia utan att vi kunde göra ett besök där hela familjen. När Ludvig frågade vad vi skulle göra och jag sa att vi skulle till Mobilia så frågade han genast, vem? Jag också? När han kopplade att han skulle få följa med så var det nästan så man såg hur det bubblade inom honom, han skruvade sig, log lite, sträckte sig, så som bara han gör.
Vi gick över dit och in på synoptik och spände hans glasögon och även personalen där reagerade på hans ögon och hur han tittade. De har följt honom under ett tag nu, alla gånger vi har varit där och gjort vid brillorna :-)
Därefter gick vi till leksaksaffären men det fungerade inte så bra för han sa att han inte såg något där. Undrar om det kan ha med att allt flöt ihop eftersom där var så mycket saker. Tänk om lilla hjärtat bara kunde förklara det här med synen.
Vi åkte hem, grillade korv och åt lunch och sen passade vi på att leka i trädgården och njuta av solen.

Nu ikväll kom mormor och morfar efter jobbet och middag med oss och sen var det dags att åka in till sjukhuset igen.
Idag när ronden var där så frågade de om det var okej för oss att åka så här fram och tillbaka för vi ska ha den här medicinen en vecka till. Jag sa att vi har vant oss vid det nu och det funkar faktiskt ganska bra med Ludvig också. De sa att man kan sätta över det i tablettform men det är svårt att få rätt dos och man måste använda sig av två olika sorter så det bästa är om han kan få det intravenöst. Nu har vi i varje fall ett riktmärke, en vecka kvar så det kan vi leva med.

2 kommentarer:

  1. Äntligen fick du ta med Ludvig till Mobilia!
    Gläds med dig och Ludvig. Hoppas det kan bli snart igen!
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  2. Äntligen fick Ludvig följa med till Mobilia. Så glad jag blir för hans skull! Det är också ett jättestort steg framåt! Att han sen såg dåligt tror jag nog har att göra med att det blev väldigt många syn intryck på så kort tid. Samt att allt ljus som finns inne i butikerna kan vara nog så jobbigt även om man inte har problem med synen. Men det är bara mina spekulationer...

    Kram!

    SvaraRadera