måndag 12 april 2010

Specialpedagog på Hab

Jag sov hos Ludvig denna natt också dels för att jag gärna ville vara med när ronden kom och dels för att det var besök på Hab och specialpedagogen och sen slapp jag väcka Nora tidigt för att köra och byta däcken på bilen :-)
Natten var ganska stökig för Ludvigs del, han svettades ganska mycket sent igår kväll och sen har han nog drömt en del för han har vaknat till och gnytt och pratat flera gånger och sen var han kissnödig så efter sköterskan hade varit och satt droppet 6,30 somnade han hårt och sov till efter åtta.

Klockan 9,30 gick vi bort till Hab, först mötte vi psykolog D men Ludvig skruvade mest på sig då, det brukar inte vara där vi träffar henne :-) och sen kom specialpedagog E och tog emot oss. Först åkte vi ner i källaren till ett rum som jag inte kommer ihåg vad det hette men ni som läser och också är på Hab kanske har varit där och kan hjälpa mig med namnet :-)
Det var ett rum med vita möbler och vita väggar, en stor vit vattensäng, en soffa och en madrass på golvet, i hörnan stod ett stort rör som hon satte igång och så kom det bubblor och så ändrade det sig färg. I taket tror jag det var stjärnor och så spelade de musik där. Ett rum för avslappning men det var det inte för Ludvigs del, han klättrade upp i vattensängen och satt där lite men han satt mest o knackade på sina glasögon och petade på sina händer, något som han gör när han inte riktigt vet vad han ska göra eller hur han ska bete sig.

Efter en liten stund gick vi in till rummet bredvid och där var mer aktiviteter, en bassäng med bollar, ett stort bollhav. Wow, det riktigt lyste i Ludvigs ögon när han såg det och ville genast ha hjälp att komma i. Vilken lycka, han ville knappt gå upp därifrån men tyvärr var det bokat efter oss. Det positiva här är att man kan boka det rummet och gå dit när man har möjlighet, vet inte om det ofta är uppbokat men det är värt ett försök. Ludvig har frågat flera gånger idag om vi inte ska dit igen.
Efter bollarna så gick vi in i ett annat rum och E tog fram samma leksaker som de använde förra gången. Denna gång gick det bättre eftersom han inte har en gipsad tumme längre :-)
Hon sa dock att det är inte mycket han använder sina ögon när han bygger med klossarna utan det är med händerna, han känner sig fram men vilken kämpe han var, han gav sig inte förrän de var på plats.

Jag kan berätta att denna timme som vi var på Hab den tog mycket energi från honom, han har varit ganska trött och grinig resten av dagen.

1 kommentar:

  1. Giesela o Linnea13 april 2010 kl. 09:09

    Snooezeln heter det! Det är urmysigt!!!!

    SvaraRadera