tisdag 27 april 2010

Möte på Hab med specialpedagog

Idag gick vi och lämnade Nora på dagis efter att jag hade avverkat ett samtal med Försäkringskassan, vilken tur att jag äntligen har fått en sån kanon handläggare. Kunde till och med ställa andra frågor än det hon egentligen handlägger, riktigt trevlig tjej.

Jag och Ludvig körde till Hab för att träffa specialpedagog E strax efter elva. När vi kom in så verkade det som om han kände igen sig men frågade ändå vad vi skulle göra och om det tog lång tid. När E kom så lyste Ludvig upp och vi gick in på ett rum där vi har varit de sista tre gångerna. De plockade fram samma klossar som har varit med varje gång och denna gången byggdes tornet högre och snabbare än de andra gångerna. De räknar klossarna som de bygger med och Ludvig skojade till det och räknade medvetet fel bara för att få börja om igen. Sen säger han, du ska vi räkna på engelska och E frågar, kan du det då och så börjar han räkna.
Därefter tog hon fram en back med bruna bönor och så var där gömt olika saker i den. Ludvig blev hysteriskt uppspelt av detta och rörde om i backen så bönorna yrde över hela rummet och när han hittade något så trollade han genast bort dem i bönorna igen. Det var nog inte tanken med det hela men Ludvig hade kul.
Till slut så var det en magnettavla som de använde sig av men det var inte så roande utan då började han mest prata om allt annat.
Han hamnade i sin lilla värld ett par gånger under besöket och E frågade om han brukade göra det. Visst det gör han, mer eller mindre och varför vet vi inte. Hon frågade om det var ett sätt för honom att bearbeta intryck eller om vi någonsin hade funderat på om det kan vara någon form av anfall, kramp men tveksamt för vi får kontakt med honom när han hamnar i detta. Jag sa till henne att detta är en av frågorna som jag skrivit upp inför samtalet med neurologen.
Vi pratade mycket om Ludvigs kontrollbehov, att behöva veta vad som ska hända och nu när synen har blivit sämre så fungerar inte bildschemat så då behövs något annat. Hon sa att det finns möjlighet att sätta saker på bildschemat istället, så han kan känna vad som ska ske. Hon skulle klura och fundera ut och så kommer hon hem till oss i nästa vecka för att hjälpa oss i leken och aktiviteterna här hemma.

Efter Hab besöket körde vi hem till mormor som var hemma idag efter ett läkarbesök. Hon hade varit så snäll och fixat lunch till vi kom så då slapp vi göra det när vi kom hem.
Vi åkte hem, lekte lite, skrev inköpslistan och sen var det dags att hämta Nora.


1 kommentar:

  1. Hej Nog låter din text lite mer hoppfull och trygg idag. Hoppas jag har rätt.
    Underbart att läsa som när Ludvig leker med alla sakerna
    Kram

    SvaraRadera