söndag 18 april 2010

En ganska bra dag trots allt...



Kristian och Nora kom och hämtade oss vid halv nio och strax efter vi kom hem så kom morbror med frukost till oss.
När vi hade ätit och gjort oss i ordning så bestämde vi att vi skulle gå ut i det fina vädret. Någonting gick fel hos Ludvig, vet inte om det var för att han inte fick ha en extra tröja under jackan (var redan en fleece i jackan) eller om det var att han inte fick ha kepsen utan på kapuschongen eller om det tog för lång tid. Det slutade med att jag tog av kapuschongen på jackan, han fick vantar på sig, fick gå ut utan mössa och han var ganska sur och arg. När vi kom ut så gick han tre steg och sen sa han att jag orkar inte gå. Han fick en chans till att gå men tvärstannade så jag gick in med en rasande arg Ludvig och Kristian gick till lekplatsen med Nora. Ludvig åkte upp på sitt rum där han satt och skrek i säkert 45 minuter, jag kollade till honom in emellan för att se så han inte gjorde sig illa. Han frågade vem som var hemma och när han insåg att det bara var vi så var det igång igen, varför han inte var på lekplatsen, ska han aldrig få gå på lekplats, är det bara Nora osv.
Jag fixade lunch och den andra halvan av familjen kom hem vilket startade allt på nytt men...
Vi åt lunch och Ludvig lugnade sig och efter så gick de upp och lekte på rummen.

Vi körde hem till farmor Gerda och farfar Johan (min farmor och farfar) och drack kaffe tillsammans med mormor, morfar och morbror. Ludvig var på sitt bästa humör och visade direkt att han kände igen sig. Busade, skrattade och pratade oavbrutet.
När vi kom hem gick Ludvig och Kristian bort till lekplatsen och lekte medan Nora duschade och jag lagade mat.
När Ludvig kom hem satt Nora i soffan och tittade på film så han kröp upp i soffan och satte sig. Då kom vi till nästa konflikt, ska jag vara smutsig, är det bara Nora som ska vara ren. Frågan är, har han sett att hon hade duschat, det våta håret eller är det näsan som har blivit känsligare? Givetvis skulle han också duscha, han gör det fortfarande varje dag för att få bort alla bakterier.

Trots alla konflikter och allt velande idag så har dagen känts så stabil och det har känts lite som den "gamle" Ludvig. Han har nog haft en ganska hyfsad dag idag, då menar jag att han har haft en hyfsad dag själv, sett ganska bra, känt sig trygg i det han har gjort.
Vi hoppas att han får fler och fler av dessa dagar, kanske med lite mindre velande men...

Imorgon börjar Nora på dagis och synpedagogen från Lund kommer hit för att träffa Ludvig.
På tisdag ska vi träffa specialpedagogen på Hab och sen på onsdag eller torsdag hoppas vi på att bli utskrivna för denna gången.

Så här gott sover man i sjukhussängen, nalle och snutte är ett måste.


1 kommentar:

  1. Så skönt att ha lite trygghet att bära med sig så att det går att sova på nya ställen.

    Urfin bild!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera